【幫手推!】幼稚園俾業主玩嘢打壓迫走!學生臨開學先無學返!

559 回覆
895 Like 225 Dislike
租左一層咋,成個商場大把學店
貴唔係問題,問題係唔值。

更重要,佢都決定收皮唔做,咁佢又上嚟訴乜撚嘢苦?重要係唔係完全唔做,只係摺咗「最麻煩嘅部分」,講到乜撚嘢責任乜撚嘢香港人,本身上嚟就咁講嘅嘢已經好難話道理完全係佢果邊......

事實係睇多兩睇就會想講:「屌你老母,自己做得衰怕俾人屌,就走上網惡人先告狀,推個波去商場度,你真係當香港人係白痴?」

你將篇文 換做開食店 成件事 就好滑稽
其實咪唔好做囉。。
根本個責任唔係你度。。。
有無人翻譯做龍門食店版?
其實公屋樓下d 幼稚園都係咁
係課室走廊排隊
校車上落, 接放學都係公眾地方

當初辦學無周全計劃
點解佢呢間可以收家長咁貴

playgroup抵玩,300蚊1個鐘
真 業主租俾個教育團體做幼稚園點會無喇喇報警上身 不如樓主講吓會唔會係管理處
咁都叫高級商場, 笑撚死, 証明租嗰個判斷都好有問題
可能同行投訴呢?佢個場全部都係學店
明知咁多學生緊係要同商場嗰邊夾定人流管制同交通呢啲野 佢而家擺上連登盞口同鼻拗
就咁睇係個租客理虧 幫唔落手

公屋幼稚園配套
1. 你想做有錢人生意就唔好講到自己咁偉大話教育
2. 你要賺有錢人生意,一個學生每年收10萬學費你都預左俾人加租
3. 咩開荒牛得啖笑,人地有心要打造個高級學府地方
4. 你臨尾撈完一筆就將個波推落商場到

就係逆市先要係僅餘客戶到搶高個租,堆高個租值保持物業估值。
公屋就緊係無人投訴無人理啦
但樓主果個係高級,低密度商場嘛
你計錯數

一年租金當佢1200萬

上下午班收足生,各108人, 一人學費10萬一年。

學費收入2160萬一年,扣1200萬年租,都仲有960萬

(根據學校網站,該校有2位校長、12位教師、1位音樂總監及1名音樂教育顧問。)

得12個老師人工有限數,未計老師可能要做埋play group/興趣班,又賺多筆

未計學校債券,茶點,校車,興趣班,書薄,去下交流...etc.

一個月淨收入我估都100萬

賺到笑就真
咪就係,無錢賺揾鬼開咩,你估真係時代責任,做義工呀
業主一直每月收緊超過100萬租金,我哋亦願意做開荒牛捱新場。唔好忘記這個只是一個商場鋪位,還要是極「隔涉」的澳南海岸CAPRI Place。而且除咗幼稚園,我們亦投資咗整個幼兒教育配套,比如係Playgroup同音樂課程。

業主租咗俾我哋呢個租客,做教育,但做落佢先知道,原來做學校係有好多物業上需要配合嘅安排,例如返學放學排隊嘅措施、落雨嘅安排、校巴停泊等等

自己無經驗,唔知要考慮d 配套,仲要講到自己高高在上"幫"緊人咁
又唔諗下業主既角度,個租客初初只係話租個單位,無話要其他野,點知入左場先又話要車位又話要佔出口入又要棟牌搭架

點都好,下次小心d
剛剛check過,係聯合基督教音樂幼稚園
全年學費 $97,900,分 11 期,即每期學費約 $8900

仲未計其他雜費 ,Check過其他資料,一般幼稚園最少收 200個學生,多嘅可以有成400個學生

當收200個,一個月座底收差唔多200萬,就算用咗100萬交租,利潤都好和味
咁正義,攞錢出黎營運囉!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞