【幫手推!】幼稚園俾業主玩嘢打壓迫走!學生臨開學先無學返!

559 回覆
895 Like 225 Dislike
推 ,仆街業主賺到盡
好似骨場咁45分鐘一節300蚊
唔知有無雙鐘免代支
又有冇得mark名搵孖8?
成篇文易明咗好多
咁基本嘅考量都無做足
單純係以cap水角度做「教育」
仲扮受害者講到有心做但比人迫害咁
啲食相可唔可以唔好咁肉酸
自己簽租約乜鳩都唔同人講清講楚叫 victim
有經驗就知道。 事後公審都徒然。業主真無責任,亦無權限..

再者, 純為教育又唔係非牟行又打呢張牌就已經有矛盾. 學費好平?
收十萬蚊一年
咁有愛心有責任感要教好d 小朋友
單親窮人公屋仔女教唔教丫
收一收皮先啦 借教育做生意講到自己幾咁正氣 唔撚知醜
佢上面計呢個只係學費都賺100萬

根據經驗,入左學先幫你放血,

校車,茶點,奶粉費,債券,學校設施建設費,興趣班,學前小組,遊學...etc.

一大堆名目賺要你俾錢,而你無得唔俾,好似去歐洲遊學,仲要家長夾份請埋老師校長一齊去,我到而家都唔明幼稚園去歐洲遊學有咩必需性,但小朋友個個同學仔都去,你個小朋友唔去就好怪相,所以都焗住俾錢
你哋係租場之前應該傾好晒同埋審視過呢個地方適唔適合開幼稚園㗎
好撚嘔心,一個商人未諗清楚之後走去開學校
最尾推啲學生、老師出嚟話為咗教育,逼業主就範
推下
我哋無辦法,真係頂唔到落去、畀佢地搞到無辦法運作,只可以宣佈停運。

喺呢個時代,我哋只係想盡香港人嘅責任,無論幾艱難都想做好小朋友教育,同埋支持一班老師嘅生計,我哋只係想求公道,但業主真係想迫死我哋。

多謝你睇到呢度,我哋只係求大家將呢件事推開去,將商場迫走幼稚園呢個惡行推開去,唔好再幫襯呢個商場。

好奇點解仲未有家長post
你自己份家長信都寫到明係財政壓力,無收入+Investor唔pump水啦
喺度轉移視線

家長信應該無NDA?
作為一個辦學團體,呢d 問題肯定係簽約前傾好晒,除非你係搵錢團體
既然搵得錢做生意既野都係o個句,肯定都係在商言商,玩得咁大盤生意,點都有番d份量既,咪當蝕少少東山再起lor
班家長聽日點算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞