【幫手推!】幼稚園俾業主玩嘢打壓迫走!學生臨開學先無學返!

559 回覆
895 Like 225 Dislike
名都唔開
都唔知自己睇緊乜
業主應該係「豐泰地產」?2018年會德豐已經賣咗

會德豐地產與由豐泰地產宣佈已簽訂買賣合約,豐泰將以33.8億元購入會德豐旗下將軍澳的澳南商場組合,包括唐賢街33號Capri Place、至善街3號Savannah Place及唐俊街23號Monterey Place,涉及總樓面面積約30萬平方呎。
會德豐地產主席梁志堅表示:「澳南商場組合的建築設計和諧地融合了商業和自然元素,展現獨有的魅力,加上位置優越,預期將成為該區的地標性商場。」

https://ps.hket.com/article/2176696
租嗰陣唔係了解晒周圍啲配套先架咩?
點解講到做落先知道咁
都幾奇怪...
乜撚野香港人既責任

你做義工定點?

咪撚講到你既存在係益左香港人咁先得架

如果正正常常賺到錢,你會點回饙香港人?

依家俾人打壓先想用香港人個名幫手?

執撚左去啦屌你老母閪
呢間嘢都幾垃圾
之前Monterey Place海邊啲餐廳都係搞到一鑊粥咁
講真100萬租咁貴?
一個學生收幾錢先回到?
想睇業主舉報家長排隊接放學違反限聚令
咪就係,自已急住賺錢on9左,就話咩時代咩責任咁
租之前唔睇場唔傾清楚 事後先黎屌人把撚咩
唔好以為擺個牌頭係教育事必要支持你啦
無錯
澳南carpi少人 d人多數喺donki個頭
當然係我哋諗,亦唔係要業主優待我哋,但而家係家長接放學排隊業主都報警趕人走,咁樣太過份了吧,唔只一次
我諗要兩三萬
樓主想我地一眾連登仔點幫你???
樓主既意思應該係想講但表達得差
業主搞旺個場之後就用盡一切行政方法趕走佢
好似你返工請假叫你填幾十萬張紙 經幾個部門令你知難而退

難聽講句冇計
至於話咩一百萬重搞笑
呢D邊有得講 你都識講咁偏僻既場又租?
而且我唔覺得個度好偏僻
個度幾個私樓樓盤都貴 吸引大把客啦
咪係
人地頂唔順你麻撚煩咪唔租
講自己係開荒牛真係笑左 明買明賣又講到自己好偉大
呢個年頭租金跌都唔租比你, 自己反省下
哩d 學店,隨時一個月收你八九千 ,講埋係幼稚園,返去半日返下遊戲
咁成個場係咪得你一間鋪呀?
點解要比你地排 阻到人又點? 自撚私到呢
商家佬屌老母
貴族幼稚園黎喎,搞得就應該有錢有人脈啦,黎連登托柒咩
租舖前就要提出啦
簽哂約先要求業主實唔so你
喺呢個時代,我哋只係想盡香港人嘅責任,無論幾艱難都想做好小朋友教育,同埋支持一班老師嘅生計,我哋只係想求公道,但業主真係想迫死我哋。

你地義工?
得篇文 無證無據點幫你? 等睇業主反擊
kai環sell
樓主係呢間?

United Christian Music Kindergarten
因受財政壓力影響, 聯合基督教音樂幼稚園(Kindergarten Section)即時起結束營運, 並集中資源投放於繼續營運的 UCM Wonderland Playgroup 及 UCM Academy。
有關幼稚園部門結束營運之相關安排如下:
1. 我們會聯絡已繳付8月學費的家長, 並退回8月份的4份之1學費。
2. 我們將按合約條款賠償及遺散幼稚園部門的教職員, 並轉介予區內友校。
3. 所有Playgroup 如常運作, 不受影響。
如有查詢, 請於本專頁留言, 我們將盡快回覆。
感謝大家一直以來對本幼稚園的支持,期待以後的 UCM Academy 課程能延續本校精神,為小朋友提供最好的音樂教育。

https://www.facebook.com/ucmkg/posts/1268755803566107
個業主都係想盡香港人責任搵多啲啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞