【幫手推!】幼稚園俾業主玩嘢打壓迫走!學生臨開學先無學返!

559 回覆
895 Like 225 Dislike
商場嘢點解唔係管理處答,係業主答?業主租咗畀你,你要易拉架又好,停車又好,全部都係管理處,關個業主咩事?私人地方報乜L嘢警話你阻街?啲人排隊入商場阻咩街?邊間管理公司,開名,好柒。
識Blame the victim係咪覺得自己看破世情
學店係到扮良心教育
屌你老母啦,當連登係咩地方,要開post就去babycondom

俾得起100萬租,你地都唔小野啦,講乜撚幼兒教育配套,又咪係cap水

仲講咩"喺呢個時代,我哋只係想盡香港人嘅責任,無論幾艱難都想做好小朋友教育" 搵個空地義教囉
100萬都租
不如執左佢啦
白痴閪
冇腦唔好開學校
誤人子弟
就咁睇,學生冇學返係因為你wo
咪係,去過都知附近全部私樓新盤貴樓,夠膽講偏僻都有
咁偏僻都租100萬係咪自打嘴巴

至於咩報警趕你走難聽講句係仆街
但租商場鋪就係超多行政政策 煩野可以搞你
「唔好忘記這個只是一個商場鋪位,還要是極「隔涉」的澳南海岸CAPRI Place」

商業社會而言,個業主真係好撚閪,不過真係講唔出佢有錯。老實講句,揀得呢個位都係想賺錢姐,業主又想賺,租客又想賺,但係邊個揸住邊個春袋先?
成個將軍澳區咁撚大,我真係唔信搵唔到個位月租平過一球,你選擇左要賺嗰度既消費力,就代表你選擇左要捱貴租。
租之前就要問清楚啦,搞清楚個責任,而家係口同鼻拗。
業主租咗俾我哋呢個租客,做教育,但做落佢先知道,原來做學校係有好多物業上需要配合嘅安排,例如返學放學排隊嘅措施、落雨嘅安排、校巴停泊等等。

你租之前無問?
商場風櫃點樣話開就開呀
大把雜物係入面 大把問題積埋積埋未解決
比政府睇到就仆街啦大佬
呢d野要書面通知好基本啦下話
早3日算少啦
想賺錢但係講到開善堂咁
邊度都見到你條撚屌發表埋d垃圾理論
你人生一定係好失敗
原來私立幼稚園咁撚好搵
即係咁,當我租左層樓俾你,你住落先話原來層樓唔俾養狗,走廊唔俾人擺野,管理處會報警,業主好無良心
會唔會覺得自己好on9
on9無極限

自己租錯場怪得邊個?

你唔好去灣仔電腦城租一層做幼稚園,然後上嚟連登公審業主唔配合?

做錯嘢咪認咗佢囉,至憎D人永遠覺得係人地嘅問題而唔係自己嘅問題。

作為一個 commercial tenant,同業主簽租約完全係一個 business transaction,唔通因為你開幼稚園所以收你$1月租?

咁嘅態度唔好辦教育誤人子弟喇,執柒咗佢啦。
香港人唔生仔, 叫班幼蝗返大灣區讀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞