【幫手推!】幼稚園俾業主玩嘢打壓迫走!學生臨開學先無學返!

559 回覆
895 Like 225 Dislike
見到高級低密度以為講緊九龍塘,點知見到下面笑咗
真係睇唔明, 又話只係商場鋪位, 又話地點隔涉, 但100萬你都走去租, 係送錢俾業主洗?

同埋拎得100萬黎租, 事前竟然冇傾好哂條款先簽合約, 事後仲話返個業主
大佬人地租俾你點會同你諗咩家長接送果D位置, 有錢緊係拿拿聲賺左先
呢D係校方責任要傾好先啦下化
最撚憎d商家佬用教育搵錢,冇料又扮熱心
Playgroup 嚟講係好嘅。。。
我小朋友上過佢playgroup9個月,認真佢算係搵錢嘅私人辦學之中算有良心,大家知唔知好多playgroup冇得補堂又冇得退錢。。。
UCM真係主動俾我揀,小朋友嗰日嗰日有其他活動事前講都有得掉堂,其他嗰啲playgroup,當你自己放棄照收錢。。。
佢playgroup二百蚊左右,全英,玩音樂樂器,樂器係比較特別出面冇,幫小朋友玩左4間playgroup, 佢算係小朋友最想返,又學到野,老師一個手勢佢真係乖乖stop,然後一開始玩就好投入; 比起九龍迦x個中文playgroup都四百幾蚊,小朋友唔跟佢方法玩大肌肉就俾佢話,好多小朋友玩玩下無興趣,寧願幾個小朋友自己行埋一邊玩,仲有三號風球同紅雨都取消課堂冇得補錢,UCM playgroup算有良心,真係叫play group !

但UCM幼稚園嘅死因我又想講下!
幼稚園當初我問,八九千學費,當然唔係抵,但包埋學一樣樂器,仲有每星期一對一學一堂,其實真係唔算貴,仲話包埋你搭區內校車!不過到下一年小朋友正式報佢幼稚園,就話來年課堂冇樂器玩,要課外活動自己加,校車當然變左自費,咁正常見住你兩年內嘅改變又點會仲報。。。而且課程又改校監又走!其實將軍澳咁多私幼,係大競爭,你將學器變左課餘活動,我同自己出去學有乜分別?playgroup 都有樂器但幼稚園課程反而冇,會唔會配唔起你音樂幼稚園呢個名呢?
咁樓主出post俾人反屌都算自找。原來低密度高級住宅區都唔係間間都咁貴,口講到自己幾偉大,味又係一間學店,賺錢為本。
搬去唐樓?
唔明
睇住校監走,變得商業化,到今天結業,真係感到無奈
「隔涉」的澳南海岸CAPRI Place

邊樹黎
你真係唔知價
而家幼稚園全日制收兩皮幾一個月
連登仔唔生仔唔明㗎啦
一個老師都3皮
仲要1對11
仲有校長 雜工 外籍老師

8k 一個月 算係咁
其實點解個業主咁樣你都仲肯租?
push
唔好講到剩係自己係受害者

交左學費留位, 臨時臨急要搵學校個D先係最大受害者
你個舖年幾前就放出黎搵人頂啦 扮乜野姐
幫手推
邊間幼稚園係公立?
其實呢度係咪個案分享?

提醒大家開牟利幼稚園時要注意啲咩呢?
坦白講,真係冇乜

見到啲腦殘盲撐撚顯得個世界更加on9

btw 用人生意義黎反駁諗論點,師兄你都幾on9
反乜駁論乜點啊,係咪要舉埋論點論據論證做埋個總結啊?讀書讀上腦?
純粹話你係幼稚園post九唔搭八咁提 Mirror好煩啊
屌以為有幾惡行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞