Nikon 討論/貼圖區 (2)

1000 回覆
4 Like 1 Dislike
黎緊11月會去廣島, 會去嚴島, 吳市
D610 帶兩支18-35 + 70-300 vr
夠唔夠

夠啦, 睇你平時有無用開tele
如果唔係既話你支70300應該好少用

會影紅葉同去吳市影軍艦, 所以先諗tele
黎緊11月會去廣島, 會去嚴島, 吳市
D610 帶兩支18-35 + 70-300 vr
夠唔夠

夠啦, 睇你平時有無用開tele
如果唔係既話你支70300應該好少用

會影紅葉同去吳市影軍艦, 所以先諗tele

35端唔夠長,70-300一定有用,係睇你慣唔慣就地換鏡姐
企後d再zoom可以拎到視角好直同淺景深
d850第2水係咪仲未派?

九月頭訂,啱啱攞左機

邊間?

豐澤
新既70-300E同小小黑比 點睇?

同問 想買支長焦黎影景
用caprure nx 開raw同用lr開出黎d色有d唔同,
咁可唔可以用lr開返nx隻色出黎?
用caprure nx 開raw同用lr開出黎d色有d唔同,
咁可唔可以用lr開返nx隻色出黎?

profile個到揀返camera standard

如果你而家成手DX鏡就D7500
但我建議俾多少少買D750
我就由D3200升D750,長插50mm都用得好爽

2枝DX鏡
35 .8 , 50 .4

2枝DX鏡
35 .8 , 50 .4 加枝KIT

記錯50.4係DX
但其實d750會唔會又就出後繼機?
用緊D5300 想買枝WIDE 鏡
變焦定 定焦好?
變焦: Tokina 1120 2.8
Nikkor 1020 4.5-5.6
定焦未有心水
筆直3K

你本身有D咩

18-140 kit
50 1.8

話說原廠個支新野我到而家都無見過有人貼相
定焦唔好諗啦, 你上網睇下呢兩支sample相同review

用緊1020 4.5-5.6
色就還可以
但解像就一般
諗住都係買t116/t1120
T1120肥花冇二手
知唔知邊度平
想問下d5600有無得用usb充電

應該冇一部單反有

應該冇一部單反有

新手
咁應該得無反先有?
依加入d500好時機?副機d5300想upgrade
D750算唔算性價比最高?

同好

同好

個價跌去萬二已經成半年以上無郁過
時機可能唔係最好,因為唔知會唔會突然出D510,不過我覺得已經算好抵
雪糕係唔係打算入D850?
雪糕係唔係打算入D850?

係有諗過賣左D3S 入D850既
Nikon 討論/貼圖區 (3) MIC正式壽味
https://lihkg.com/thread/463083/page/1?ref=web
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞