Nikon 討論/貼圖區 (3) MIC正式壽味

993 回覆
7 Like 2 Dislike
成半年先開一次新post,都唔知置頂擺咩好

邊有人討論NIKON架
唉留個名當推POST

邊有人討論NIKON架

呢幾個星期連d大新聞都無人傾,Nikon摺撚左大陸廠呢d

邊有人討論NIKON架

盈利上升左4%
無左MIC不過變晒做MIT

邊有人討論NIKON架

盈利上升左4%

MIT好似不嬲都有

邊有人討論NIKON架

盈利上升左4%

MIT好似不嬲都有

係呀, 但而家MIC無左, 大部份轉晒去MIT了
新post留個名
雪糕巴
青森好伏
而家睇Nikon 真係專心高階市場吧
smartphone 影相都同傻瓜機一樣

入門機其實NIKON算幾好架啦
你到底買左機未

咁咪幾好?
唔識做marketing的公司一早應該放棄低階市場

專攻hehe市場
單反做唔掂先會岀無反
希望Nikon快d岀

你到底買左機未

去埋旅行先
瘋宅講850 27800 可以24個月
想買58 1.4g

你到底買左機未

去埋旅行先

以Nikon衣家產能真係有排都唔會跌價
我初時仲天真地估三個月內會跌破兩萬五,再等多半年就兩萬二
點知部野咁受歡迎供不應求

btw,近排Nikon好似出左memo話24-70E會暫時無貨
大家努力影多D靚野
我是來留名支持的

你到底買左機未

去埋旅行先

以Nikon衣家產能真係有排都唔會跌價
我初時仲天真地估三個月內會跌破兩萬五,再等多半年就兩萬二
點知部野咁受歡迎供不應求

btw,近排Nikon好似出左memo話24-70E會暫時無貨

D500 用FF 鏡不如出FF機
渣過肥花部850 更加想出佢
24-70 70-200必出

成日覺得影呢啲Tele啲唔會太多垃圾入鏡
各位Ching 點睇
想買58 1.4g

考慮art仲好
想買58 1.4g

考慮art仲好

用過s18-35 art怕怕 對焦揸流灘

成日覺得影呢啲Tele啲唔會太多垃圾入鏡
各位Ching 點睇

未必既,關取景事多d
好似我呢張,搵個主體,避開d支節唔好遮住,等隻鴨遊黎
最緊要係番去執相再crop開d分散注意既野
結局都仲係一張wide相

同一個景用tele的話會見少好多野,同埋視角會太直
想買58 1.4g

考慮art仲好

用過s18-35 art怕怕 對焦揸流灘

58 1.4 感覺唔值咁貴,評價都好極端
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞