Nikon 討論/貼圖區 (2)

1000 回覆
4 Like 1 Dislike
百記豐記都冇賣d5500 停產左??

咁快冇哂? 試下行多幾間?

咁快冇哂? 試下行多幾間?

問埋中原 全部全線冇晒
我都影過呢到

去瑞士真係會審美疲勞 每一個moment都好靚
灰左 去東京,到機場先醒起忘了帶腳架,諗緊好冇去到個邊買反個?平時自己個支好雞,有冇巴打知東京邊到有腳架賣?
灰左 去東京,到機場先醒起忘了帶腳架,諗緊好冇去到個邊買反個?平時自己個支好雞,有冇巴打知東京邊到有腳架賣?

是旦搵間bic camera/yodobashi搞掂啦

咁去秋葉原個日買

咁去秋葉原個日買

我而家用緊嗰支都係日本旅行時買
用緊D5500 想問下巴打們有無腳架推介

parco

其實睇BUDGET做人啦
腳架呢D你可以用好多年, 有錢咪直上G嫂個D

咁去秋葉原個日買

有冇好介紹?

咁去秋葉原個日買

有冇好介紹?

用緊manfrotto 嗰隻befree 碳纖

咁去秋葉原個日買

有冇好介紹?

我住個間酒店樓下就有間攝影器材鋪

間酒店21:30-23:30有免費宵夜拉面提供

咁去秋葉原個日買

有冇好介紹?

係咪dormy inn
標準鏡頭 主要想影散景 有冇師兄有好推介 用緊D750

58mm 1.4g 好正但買唔起

如果呢兩支嘅話 應該買邊支好啲

Sigma 50mm F1.4 DG HSM | A
Nikon AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G
標準鏡頭 主要想影散景 有冇師兄有好推介 用緊D750

58mm 1.4g 好正但買唔起

如果呢兩支嘅話 應該買邊支好啲

Sigma 50mm F1.4 DG HSM | A
Nikon AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Sigma Art啦
如果你唔要AF仲有更多選擇

咁去秋葉原個日買

有冇好介紹?

係咪dormy inn

係呀 感覺都幾好,10樓又要浸腳/浴堂
求救
我支sigma 70-300mm 1:4-5.6 DG插落去D5500,支鏡唔識自動對焦
但插落D5000&D5100都用到
有無人知點解
求救
我支sigma 70-300mm 1:4-5.6 DG插落去D5500,支鏡唔識自動對焦
有無人知點解

你其他鏡插落D5500時有無AF
新手想問下
2年前買左部d5300連kit 18-140
一直少用
依家想學下影相
想問下換咩鏡好
黎緊去旅行
想輕d
主要影風景 人像較多
求救
有無人知點解

你其他鏡插落D5500時有無AF

我另外支sigma 17-70
同kit鏡 個AF都無事
新手想問下
一直少用
依家想學下影相
想問下換咩鏡好
黎緊去旅行
想輕d
主要影風景 人像較多

T記24-70
去旅行一鏡過 唔駛換鏡
新手想問下
一直少用
依家想學下影相
想問下換咩鏡好
黎緊去旅行
想輕d
主要影風景 人像較多

T記24-70
去旅行一鏡過 唔駛換鏡

有冇平d
1k左右有冇
有錯請屌
新手想問下
一直少用
依家想學下影相
想問下換咩鏡好
黎緊去旅行
想輕d
主要影風景 人像較多

T記24-70
去旅行一鏡過 唔駛換鏡

有冇平d
1k左右有冇
有錯請屌

你不如一蚊都唔洗,用支18-140kit去旅行,番黎睇完相再問自己呢套器材欠缺d咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞