Nikon 討論/貼圖區 (2)

1000 回覆
4 Like 1 Dislike
24-70 係一支汎用性高既平均標準鏡,佢無咩做唔到,不過謝慣比應亦無咩特別有特色
當然響高手手上佢可以係一支利器

好方便囉, 去旅行一支搞掂大部份, 搭多支1635之類就OK
不過真係唔鍾意用, 唔知點解
巴打們,有無d好既天涯鏡推介下(D750)用,最好唔好咁貴啦

24-120 f4
巴打們,有無d好既天涯鏡推介下(D750)用,最好唔好咁貴啦

24-120 f4

一直無乜見到有人用呢支同放相
明明覺得又平又方便
24-70 係一支汎用性高既平均標準鏡,佢無咩做唔到,不過謝慣比應亦無咩特別有特色
當然響高手手上佢可以係一支利器

好方便囉, 去旅行一支搞掂大部份, 搭多支1635之類就OK
不過真係唔鍾意用, 唔知點解

多數因為佢無咩特色,我睇番自己d相,多數好闊段既都係用定焦影,遠就小黑
標準段有太多個character可以做得更深入既定焦選擇
但70-200 好似講到必要咁
想知FF 機 384 最遠影野同放大率會點
584 684 果啲好撚貴

清你又決定買ff啦?
你唔係話買d500影生態咩

清你又決定買ff啦?

對於只影風景既人,闊過70應該都好少用,所以無話邊支必要
不過70-200無論N記定其他廠都老早前已經搵到條光學formular整到好平衡既performance

清你又決定買ff啦?

FF 影生態都得
28-58 定384

清你又決定買ff啦?

FF 影生態都得
28-58 定384

384可以skip,一係150-600

清你又決定買ff啦?

FF 影生態都得
28-58 定384

有咩理由入門就長prime,到時你一定後悔
其實最好係一body一平鏡最波,feel吓究竟係咩一回事先

清你又決定買ff啦?

FF 影生態都得
28-58 定384

會唔會越玩越長真係佢先知

清你又決定買ff啦?

FF 影生態都得
28-58 定384

會唔會越玩越長真係佢先知

會都無理由384開始
小黑+TC會俾多好多combo

清你又決定買ff啦?

不過70-200無論N記定其他廠都老早前已經搵到條光學formular整到好平衡既performance

我反而好鍾意用70200 影風景

清你又決定買ff啦?

我反而好鍾意用70200 影風景

鍾意用70200影風景+1
咁D750值唔值得升850

其實都係要問返自己點解要升級
D850 加小黑七
28 1.4

24-120 f4

一直無乜見到有人用呢支同放相
明明覺得又平又方便

點會冇 大把人用 2手市場仲有好多支

連kit set 買 幾好用 只係有啲重
部850唔知幾時出呢?

9月8
D850定左價,27800,想請教各位巴打,如果在細舖定會否平點,因之前多在連鎖大舖買

如無意外細舖都會供不應求long高個價,塵埃落定之後會平過出面,不過幾耐之後無人知
講真唔急換body唔好咁快入,等白老鼠奶晒野先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞