奧運 大角咀樓 討論區 (1)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
呢d 盤好難走
又做唔到高成數按揭, 住係果到又比唔到人虛榮感, 最重要係呢個價錢, 我係奧運, 荃灣西, 曼哈頓山, 灝景灣/盈翠呢d 真中產區都買到大單位
好難令人會有興趣買呢d 單位
海桃係南豐同市建局wo樓主
thx 指正
唔係望唔望到既問題, 係正隔離日日同d 支那人相處已經好撚大鑊
上年睇嗰個2000鬆啲,9百幾呎,其實都應該難走

同期有另一個大啲,要3600, 真係要有自住有買貴無買錯嘅決心先得
2000鬆嗰個天台單位好正,附近除左朗豪無野高得過佢,望獅子山,好震憾

屌,做乜講盈翠,點比
君匯港對左十幾年中聯辦員工, 同屋苑出出入入咪又是咁
窩8我都睇過
有一座上到去特別暗 (唔記得邊座)
好撚柒多留學生住
好處交通方便 有配套 但感覺奧運d人質素高d
係好多學生同後生鬼仔鬼妹share flat。
我都短住過。個陣真係貪佢樓下多野食,出尖沙咀方便同埋有維港景
想知咩
浪澄咁好住 我都想 但個租價outbudget
但環境真係一般
記得我小學個時我阿媽帶我去睇窩8
諗住買 我話屌 隔離咁大個公廁 好臭wo
最終我阿媽過咗幾年買咗太子另一個盤
升值少過窩8好多

不過個位置真心好方便
我都曾經有諗過買個單位收租,個邊好多人租同埋個價keep到。

自住就啱單身寡佬,有家庭就免啦
我都下個月搬去維港灣 凱帆軒個邊ok裝修
超高層唔係望海景 但位置太撚吊腳 如果我搭巴士要行去匯豐到 搞到我成日搭的士出入

2萬2 out哂我budget 我budget 少你2-3成
租務上年疫情最差個時都keep到萬尾(最19個d兩房)
認同 有家庭不了 個環境唔多好
租維港灣得咩 , 最細最CHEAP都18000
維港灣2房還好,如果3房真係超面壁。短租過,窗簾一直都長關。感覺上d 鄰居都比浪澄老/藍同無咁friendly

今日簽咗
俾你個價低一d 2x樓
過咗暑假旺季 租易傾好多
咁你真係好抵租!維港灣行去地鐵站起碼快凱帆5分鐘以上
浪澄灣真係幾正 搭701成日落車都覺得浪澄幾靚 但一番到凱帆軒大堂 個落差即刻出哂嚟
咁要好彩先得, 同個景壓唔壓迫都有關既
以前凱帆租幾多?
係,我個陣見d 單位七百尾,但收租收18k,回報真係唔錯
我以前好憎叫外賣 又要等又要貴
但住凱帆軒叫多咗好多
最近都要去一期mos cafe
一期其餘又多垃圾(吉野家 大家樂 敏華)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞