奧運 大角咀樓 討論區 (1)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
香港置業西九龍星匯居分行首席聯席董事曾家輝表示,區內二手成交活躍,租務表現亦相當不俗,利奧坊.凱岸2座中層A室,向南望樓景,2房間隔,實用面積約417平方呎。曾家輝稱,業主以約2.3萬元放租1個月後吸引外區客洽詢,議價後減價至以約2.1萬元租出,折合實用呎租約50.4元。據悉,新租客為情侶,心儀單位企理開揚,加上物業樓齡新,故睇樓2次後即決定承租上述單位。

資料顯示,業主於2018年7月以約1,000.6萬元購入上述單位。
而家高層海景8字
本身住開大角咀
搵緊3房單位
諗緊移唔移去四小龍定港灣豪庭
兩者價錢都爭好遠下喎
細單位340尺都8字
咪二萬三一尺 ,

港灣豪庭炸
月頭果間7D31 8.38m, 雖則話係露台款其實好似仲細過34x
簽左臨約,加入港灣豪庭
如果自住一定係富榮好住啲
富榮近mtr d 但係窗好細
咩size
最細2房321呎
見倒唔少浪澄灣d 住客話好多小強,有冇巴打知咩料
親,恭喜晒
屌,周圍都有小強嫁啦
問題係多定少同原因,我睇過幾個盤,Yoho 就因為底坐商場食肆爬上來,要避d係正上面既低層戶數。

浪澄班住戶嘈緊話揾左幾間滅虫既都攪唔掂好似幾嚴重。如果有巴打住緊麻煩分享下會唔會有特別座數/位置嚴重D。始終係大決定,research多d 係應份。
外圍果啲好難解決,怕就唔好買低層同近垃圾房果啲單位
自己單位做裝修時順便搵埋啲滅蟲公司黎搞下
窗裝防蟲網,地台去水渠每一個月倒一次水,大門痴防蟲條係大門底,保持屋企清潔
7d41開始應該過去紀律部隊宿舍頂樓望開揚海,正,31應該望正對面頂幾層,都成22500元尺。
歡迎,大家都係新人,你買邊?
望popo 宿舍都咁貴
【傲寓價單】傲寓現樓示範單位曝光!再加推17伙折實681.8萬起

旺角新盤傲寓示範單位地址設於福澤街8號現樓,傲寓關鍵日期為11月30日,快將收樓入伙!傲寓以現樓形式加推價單5號共17伙周日開售,並同時將傲寓餘貨加推最多4.8%。

傲寓價單5號共加推17伙單位,面積300至340平方呎,價單定價710.2萬至811.1萬元,價單呎價約2.28萬至約2.47萬元,120天最高折扣4%,折實樓價681.8萬至778.7萬元,折實呎價約2.2萬至2.37萬元左右。

奧運站上車盤最後逃生門
我有睇另一個區嘅盤
個盤出名有呢個問題
好似話建築結構有問題搞到好多曱甴匿埋
如果做齊你呢d係咪唔駛太擔心
H 室望通州街公園
建築問題係水管?如果其他戶數來都防唔倒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞