奧運 大角咀樓 討論區 (1)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
一梯20幾伙劏房,黑廁開廚,管理費貴,無大單位,呎價貴,完全唔值24-28K

當然,奧運/大角咀得佢最多呢啲180呎-250呎劏房,唯一可取之處只係lump sum細過奧運啲大屋苑
佢間二手野170尺賣510萬,成三萬元尺買二手仲要得舊樓景咪玩啦。
有平台撚用啦,樓上咁租戶隨便一個飛落來,你間屋唔駛旨意有人買。
好心人地買430趁早走啦,你370買咁貪心賺足50%做咩。
有無link 睇返
咁又唔應該一味彈既
隨左好撚貴同劏得d 房好細
佢都有可取之處既
港島SKW 個The Holborn 都開則同樓宇design都係差唔多之ma
搞野比hsbc班人睇
睇過就知細到仆街
講真 5M買 利奧坊180呎
不如買大同 5M 有400呎
一係買富多來 先4M幾
至少間隔實用

極度懷疑你係海桃灣果邊啲AA
維港同君匯跟本最top
1000 萬預算肯定揀呢度

500萬預算 就富多來果邊d樓都好過190呎新樓
如果我係aa 成個區都有佣收啦, 做乜要個別淨係抬一個屋苑呀?
平心討論就話人aa
好壞我都有提, 由始至終我都係話係我主觀既評論, 你地亦可以加入討論, 發表意見
但唔好下下上綱上線話人aa 先得嫁
想住瓏璽
sorry sir
大同 樓價 唔跟大市升
最大問題係個價格間題,景觀、週邊環境加單位質素不值24k 一尺

其實有林鄭plan 之後,呢類型shoebox 單位好多都去唔到貨
上過朋友屋企個廁所有窗㗎喎
啲劏房個廁所有窗?睇過........
現在私樓單邊窗單位仲衰過六七十年代I型徒置區廉租屋

I型公屋住戶雖然單邊窗 , 但走廊都另有對流窗,
而且厕所同廚房都近陽台有窗

利申 : 我細路時都住過I型公屋 , 開哂對流窗好通風好涼爽
你呢個3期平面圖都未入伙
2 期有d 細單位真係唔係黑廁黎
大同好難再升啦...
50年都黎緊... 地下有高鐵隧道起唔到高樓... 無重建價值...
可以住一路住到變危樓, 等政府/市建局介入
咁我話利奧坊一梯20幾伙劏房,黑廁開廚,都無話入左伙未
咁再睇過二期

咪得盡頭果一兩個單位唔係黑廁

黑廁開廚太common,The Henley 550呎兩房賣15M 都係黑廁開廚
真. 但新樓係咁嫁啦
黑廁開廚細單位已經係大趨勢
推下post 先
PUSH
你對比番信和one soho, 人地個積都係黑廁,都係一房,但整體實用好多
無睇過one soho 示範單位
唔敢評論太多
但睇則就覺得有d 1房單位又有露台又有工作平台就覺得麻麻地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞