奧運 大角咀樓 討論區 (1)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
如果2房,又有車,首選浪澄。
實用有550尺,有海景,又大過柏景細三房
如果budget ok 就hermitage
我2邊都住過,各有各好。
有小朋友就海暉道個邊好d, 多幼稚園同埋green area. 遲d可以踩單車直通西九。有車個邊多車位同平
Couples 就hermitage, 始終近旺角,多野食同個邊開始多文青cafe。但有機會望公屋同下面高速公路夜晚多飛車比較嘈
加油絲打! 如果想望維港,油麻地/四小龍 都仲有唔少選擇
個邊中間有國安同埋菜市場,難d
我之前買樓個陣都有研究過,柏景/維港/凱帆最多
應該2000年頭比較多負資產有晚

同埋有好多單位都樓望樓,柏景仲有好多係望公屋,好夫以面壁咁。個人好人壓迫感。
最緊要唔好勉強買自己唔鐘意既樓。唔好貪平或者心急。
如果真係好想住呢區,不妨租一段短時間住下,甚至airbnb, 你會更清楚生活係呢到有咩好同唔好
凱帆軒隔離幅地將來都會起國安
利奧坊2期好過1 期3期既, 不過要高返少少先會好d 有view d. 焗促呢家野無計, 有錢正常都想揀間大d 既, 但利奧坊正正直正奧運無林鄭plan 單位提供呢一點囉
又唔係咁計, 環境交通黎講形品果邊取代唔到利奧坊, 差反形品 奧柏果d 係港灣豪庭既競爭對手多d
同埋利奧坊雖然就單枝, 但都有~500伙/棟, 其實屋苑個規模大過形品
仲有一點係利奧呎租講緊$55 以上, 呢點形品果邊係做唔到
清加油
已經起緊地基,好L快
示範單位睇到牆身物料咁好笑?
250呎做到一房一廳用得到嘅開廚 仲有露台,廁所兩邊入
其實不嬲都係十層,
不過利奧坊隔離係私家街,所以塊地盤面積係會計埋條街。

呢個先係利奧坊當年可以值收的原因。
利奧呎租貴係因為細單位佔多。

一期真係垃圾級
大同新村同奧運嗰堆既樓價差好遠wo
唸過大同點解唔睇埋富多來嗰邊
我見你話可能大同都唔夠錢買
以為你有睇過大同
一層帝峰皇殿可以買得起兩層大同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞