奧運 大角咀樓 討論區 (1)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
推返上黎
大角嘴有冇乜6-7百萬上車盤?
港灣,對正大酒店650萬仲得。
唔對正就700萬起。
可以留意下形品 奧柏果d 1房
想主流d 又接受到開放式單位帝峰皇殿都唔錯
其實有留意的話,香港打風好少可會係西面海水倒灌,
出親事都係東面。

呢個係因為風向/移動方向問題
平又實用d好似得ihome
係, 香港水流東向西, 所以東九龍都潮濕D, 你睇下將軍澳觀塘
西九龍我抽濕機都無
最近有fd睇樓
睇左有間浪澄灣1樓放緊1000萬
巴打可以留意下
恒地旺角利奧坊周六開售14伙

市場置業需求強勁。恒基地產(00012)旗下的旺角利奧坊‧曦岸及利奧坊‧凱岸,分別於周二(31日)上載最新銷售安排,兩項目將於本周六合共發售14個單位。

其中利奧坊.曦岸加推7伙,全屬一房戶,扣除最高折扣5%優惠,折實售價由712.5萬元至771.12萬港元,折實呎價由24,826元至26,868元。其中入場單位為第2座10樓H室,實用面積287方呎,一房間隔,折實售價712.5萬元,折實呎價24,826元。

至於利奧坊‧凱岸加推的7個單位,涵蓋4伙開放式、2伙一房戶連平台、及1伙開放式連平台,扣除最高折扣10%優惠,折實售價介乎559.89萬元至866.25萬元,折實呎價由28,860元至34,837元。

其中入場單位為第1座30樓G室,實用面積194方呎,開放式間隔,折實售價559.89萬元,折實呎價28,860元。

恒基物業代理有限公司營業(二)部總經理韓家輝表示,8月份各項目銷情理想,利奧坊系列累售1,264伙,佔可發售單位1,341伙逾94%,套現逾73億元。其中利奧坊.曦岸月內連售21伙,套現逾1.4億元。另一項目利奧坊.凱岸至今累售432伙,佔可發售單位467伙近93%,套現近29億元。

折實呎價由24,826元至26,868元。
折實呎價由28,860元至34,837元。

26 - 34K搵水魚接啲劏房貨
一梯20幾伙,黑廁開廚
買The Henley好過
凱岸係現樓, 叫價實高過曦岸, 同埋凱岸今鋪賣開放式+平台特色戶, 平均呎價實拉高左
曦岸就短期樓花(關鍵日期係下個月), 叫價點同要成年幾既樓花The Henley 比
形品 奧栢 個堆都得
樓主係海桃灣/利奥坊 AA?

利奧坊攞黎自住係超級伏。投資大把樓盤好過佢
利奥劏房成55蚊尺租,好好租我都有d想買來收租
貴過其他奥運屋苑平均40尺租
但二萬五一尺買舊樓群投資講真好難升值
咁成個奧運的確好多地方好住過利奧坊
但成個奧運除左帝峰d 開放式, 全部都過晒1000萬
但始終都有班想係奧運附近置業既人, 係拎唔到咁多首期出黎...
所以我先拎大角咀附近d 新盤出黎講下姐...
唔係下下都AA 既
可摸耳講多d 點解利奧坊自住超級伏
我都想學下野
手工差,景觀差,一層廿幾伙爭lift 爭到傻。
發展商攞盡溢價,變相升值能力較低。
同樣尺價有更好選擇

https://www.wuchatprop.com.hk/%E9%A9%97%E6%A8%93-%E5%88%A9%E5%A5%A7%E5%9D%8A%E6%9B%89%E5%B2%B8/
等埋3期入伙之後驗樓先有睇頭嫁ma
我見詹sir 讚2期質素好添
你咁睇好咪去馬
樓主唔係利奧打手真係無人信
利奥/海桃 AA
肯定啦
利奧呢d垃圾都吹笛
真係住個區一定唔會揀利奧,之後有個KOL係咁吹奏自己單位都放唔出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞