奧運 大角咀樓 討論區 (1)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
早半個月先話呢d 單位好難轉手
係 搵水魚
明明17m 係奧運可以買到個唔錯嘅三房單位
特色戶 有大平台又唔同睇法
美其名咪叫平台, 唔好聽咪將保養維修個責任推比業主
新樓有排都未維修
咁唔算貴囉
今日去咗睇奧運
君匯港係咪升得慢過海桃泊景維港之類
定係一向賣得平
我見佢幾新淨公共地方keep得好好
係唔方便要行8分鐘我諗?

帝峰係咪一向都貴過其他定係呢排幾年先跑贏
帝峰近旺角,同埋最遲推出黎,不嬲都係最貴。

君匯管理好,但平均價會平過海桃少少,
多數係嫌佢要行多幾分鐘。
同埋平嗰堆多數係望大角咀舊區。
但君匯近大角咀中心, 食野多選擇好多
將來仲有利奧坊3 4期商場係正隔離
海桃灣係咪咩都冇
用料都好差咁
要食野買野係咪都要經地鐵站去奧海城

其實我諗唔明維港柏景帝柏呢堆點解貴咁多
要近唔夠海桃嚟
要靚同埋keep得好又唔夠君匯港
真係兩者平均就反而最值錢?
奧運邊3寶

學野
維景灣. 柏景灣. 帝柏海灣
個人覺得君匯港向東低層會過唔到舊樓
望海就西斜同對F1跑道
變相拉低個平均價

同埋之前睇連登,都幾多巴打覺得行10分鐘都算遠
君匯港去地鐵站一定唔洗10分鐘
又有瓦遮頭又唔洗過馬路
睇過君匯港兩房,啲房好細,而且管理費又貴過人
君匯港兩房 BG 會好過AH,間房好擺位少少
向東要過13樓先過到舊樓群
行路計過大約6分鐘
落樓大角咀超多野食
最近一座君匯港6分鐘得
最遠個座要八分鐘,腳程同浪澄最近二橦&凱帆差唔多,但君匯港贏人個紅綠燈位。
唔好計紅綠燈, 起碼落雨打風唔洗開遮先啦
大家中秋過得好嗎
利奧坊系列沽10伙 套逾6900萬

另一方面,紅磡曼翹熱賣,向隅客回流帶動其他細價新盤銷售,例如旺角尚璽兩天共售出11伙,成交價價格介乎440萬至480萬元之間,大部分為紅磡曼翹向隅客。其中一個逾20樓的高層B室,實用面積165平方呎,屬於開放式間隔,買家便為曼翹後籌客,即日轉投尚璽以約476萬購入上述單位。

仆街AA狗水人買尚璽, 買果個呢刻實喊到仆街
兩萬8蚊呎
仆街AA 狗水人買呢d 垃圾盤, 垃圾發展商, 垃圾用料, 一手傢俬送惠而浦

呢個盤又閪又細又無配套, 除非買家係索開k 或者做開拆家姐
如果唔係真係唔知貪果到d 咩好
依個盤係咪送印花稅又剩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞