奧運 大角咀樓 討論區 (1)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
匯璽好多細單位 細到同利奧坊一樣 呎價都差唔多
梗匯璽仲唸 , 設備又多D又上蓋, 除非你介意張契寫深水涉
大佬 兩個盤定價都唔同
匯壐貴多一球喎
二手呎價 對比係差一兩千姐
利奧坊啲一手呎價直頭同匯璽一樣
匯璽一房低層望公屋都講緊9.2m 起跳…呢口價海之戀一房夠買高層+極完美配套…
匯璽一定唔係打上車客嘅口味
瓏璽89x 實
叫2150

又好似ok喎
管理費貴到pk 升值潛力低
咁係咪維港灣好d
中原地產奧運站利奧坊曉岸分行經理曾文慧表示,港灣豪庭10座中層H室,實用面積365平方呎,建築面積515平方呎,兩房間隔,單位座向東北方,外望開揚都市景,放盤多時,期間多次調整叫價,直至本月中調整至730萬元即獲查詢,最終以725萬元成交,折合實用呎價19863元。

據了解,原業主於2013年12月以435萬元入市上址,持貨近8年,現轉手賬面獲利290萬元離場,單位期內升值67%。

業主咁都搵到水魚
瓏璽根本就係豪宅級數,仲諗咩投資升值

心儀佢隻四房雙套
去碼啦
自住真係最緊要係自己心水
港灣豪庭兩房戶725萬沽 8年升值67%

中原地產奧運站利奧坊曉岸分行經理曾文慧表示,港灣豪庭10座中層H室,實用面積365平方呎,建築面積515平方呎,兩房間隔,單位座向東北方,外望開揚都市景,放盤多時,期間多次調整叫價,直至本月中調整至730萬元即獲查詢,最終以725萬元成交,折合實用呎價19863元。

據了解,原業主於2013年12月以435萬元入市上址,持貨近8年,現轉手賬面獲利290萬元離場,單位期內升值67%。
外區單身客鍾情港灣豪庭2房 700萬入市

香港置業西九龍形品星寓分行首席聯席董事張仲賢表示,港灣豪庭本月至今暫錄約6宗買賣成交,按月升約五成,當中包括該行促成的一宗港灣豪庭2房戶買賣成交,外區內客以約700萬元入市,實用呎價約21,807元。

售出單位為港灣豪庭1座低層H室,向東北望開揚景,2房間隔,實用面積約321平方呎,建築面積約477平方呎。張仲賢稱,單位以720萬元放盤個半月後獲外區客接洽,議價後減價20萬元,以約700萬元成交,實用呎價約21,807元。據了解,買家為首置客,心儀物業景觀開揚,睇樓3次後決定入市自住。

資料顯示,原業主於2002年1月以約167.1萬元購入上述單位,是次轉售帳面賺約532.9萬元,物業升值逾3倍。
個人覺得一號銀海好d
我之前返工有去瓏壐做過野
大堂唔夠大 大堂轉lift 好慢
海景唔夠靚
想問浪澄果面有無臭味
10座黎緊有排嘈

佢隔離果d 應該就快拆
亮賢居的距離深水埗同太子地鐵都係十分鐘路. 話近唔近, 話遠唔遠. 不過無瓦遮頭.
亮賢附近的通州街公園係露宿者集中地, 當然你唔一定要行過去, 佢亦都唔會過來. -- 唔好忘記通州街亦有大量樓盤(南昌一號、愛海頌、海柏匯之類)對準公園, 樓價一樣做得唔差.
亮賢地點極近大南街基隆街的一帶新興文青熱點, 咖啡店書局show room乜都有. 長遠呢區會 gentrify 得好快.
冇記錯 38-42 已經高過對面
清有貨係手?
睇過一次樓,個則幾好用,會所都唔錯,起碼唔係得兩部跑步機個隻會所

不過如果三房要千四五萬左右⋯⋯
係就好咯. 成千萬貨係手. 唔使做.
過來人講一次

亮賢居 最好自己去感受下
料係靚 則係實用 樓底高
但第一位置就近大酒店, 唔係望唔望到嘅問題
有d 人係附近都已經會覺得唔舒服 可能空氣唔好(同港灣)
第二 就係吊腳, 行去奧運/南昌係得, 但日日行返放工兩次其實都幾係野, 日曬雨淋, 個地段其實偏近太子站/深水埗
都係行10mins
如果接受到第一點又自己揸車其實就冇得頂ge
幾個月前喺lift 聽到佢地仲有車位租3千幾
而家就唔知了
高層啲景真係好撚屈機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞