如果有三百萬現金想移民,英國、日本、台灣會點選擇?

726 回覆
493 Like 73 Dislike
會唔會考慮下NZ, 除左美英加澳之後 算係唔錯, 空氣好環境好 當然教育就肯定冇個4個國家咁出名。

住方面睇你邊個city, 南島會平好多 以你budget 差唔多可以full pay一間。
加拿大表示
英國少公眾假期啵
希望遲下有放寬俾港人
日本人普遍同香港人觀感唔差,你睇奧運開幕典禮日本對中/台/港既彈幕就知。
有三百個,買細單位講緊買到三四層起。
一戶建平既遠d都勉強夠2-3棟。
咁京都又真係既
紅日小,但AL多好多
請一日al ,星期五放工即飛,星期一 夜晚先返
英國去大部分歐洲 就好似香港去台灣咁近
超正
英國幾多AL?
以前日本份工25日AL 再加公眾假期真係成日放假
日本Racist勁到聯合國開名屌,講完
而且李光耀建議過佢哋收人種相近嘅移民嚟應對人口老化(例如韓國、台灣),不過佢哋明顯唔受
我以前去日本讀書的,不過都知道個職場文化大概點
養老兩邊都ok我覺得,喺日本唔使進入職場就好
日本的話要投資開公司,而且要持續有盈利先有機會,如果唔係兩三年後可能唔續簽,咁你到時就........
有類似情況的人是有的。
另外如果是特定專才就要計分,夠分要取得永住資格不難。
英國
英國係祖國 係佢令香港人有法治 平等
由小漁村變國際金融中心
回家吧
咁有咩問題? 即係可以入藉啦
入籍要改名㗎,而且唔係你想像中咁容易
的確唔易 但唔係唔可以

兩樣野
不過當年無好似而家咁印錢
Overview咁睇應該都係升
英國都算少?成日都放bank holiday
西歐加拿大你都可以大開眼戒 一半人係肥閪地獄
啲女夠你食一個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞