如果有三百萬現金想移民,英國、日本、台灣會點選擇?

726 回覆
493 Like 73 Dislike
要投資,點鬆?
on9黑社會有道義從來只係鳩噏
非法謀利集團撚理你咁撚多咩黑社會賣白粉賣冰見你細個驚食壞你就唔賣畀你呀 道義
歐美國家唔會逼人合群
你唔使諗咁多,好簡單三個地方同香港都好唔同,點都要時間適應。

重點係對仔女呀嘛,你想仔女接受邊個地方嘅教育?喺日本台灣呀,識少少英文稍微流利少少,啲女都已經排隊俾你屌,外資人工高啲又係要英文好。呢兩個國家骨子裏都係崇洋,係為咗仔女嘅就去英國
睇你講d野真係好撚on9,其實有時真係好想知d 小學雞內心世界係點

btw 我ex係香港出生港日混血,佢自己都話返去同d日本 親戚出街要等佢地好耐,因為化妝
1) 有人脈 同細路既生活環境好好多
2)企業文化 社會文化 工作文化會令下一代好痛苦 除非你好有錢令佢唔洗做 享到福
3)落後 包括 建設 制度 文化 你三百萬過到去又享唔到福 你由一個繁榮既地方搬去一個落後既地方
台中係全台灣入面
黑社會最陣容鼎盛嘅地方嚟喎
個人唔太中意 接觸過既鬼妹個撚個都女權撚,滿足唔到我大男人性格
係啦係啦除左毒撚小學雞仲有無第二句?
慢慢盲撐啦
港女出街唔化妝咩?講到個個都素顏出街咁
咪就係,條友都唔撚識
台中瞓瞓下可以聽到槍聲,痴撚線
呢幾年好左好多,同有類似地鐵既野
不過首選就點都係台北/週邊
住高雄台南就真不了
英國啦3百萬一定夠用,我50都得
亞洲人算係比較有禮
唔係唔想識, 但人地LOCAL既文化 背景 語言 習慣 完全唔同, 根本無可能識到真心FD, HI BYE FD識黎都哂時間
一定唔係台灣先啦。
想移民就準備斷六親
台灣
邊個化妝重手d, 時間耐d?
查到你去咗邊,人哋send封信去當地金融機構,你個信用就玩完,入籍更加唔使諗。

CRS 全球互通喇!!
有文化一定係日本/台灣
冇黎過英國個啲先會話英國好,我啲朋友黎英國讀書嘅冇一個願意留係英國,啲人做嘢又慢又hea學埋野啲衰野
薪酬借貸,稅貸,加9倍貢杆...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞