如果有三百萬現金想移民,英國、日本、台灣會點選擇?

726 回覆
493 Like 73 Dislike

唔識日文都可以
hea夠有10年就得
請問邊個city/ town 咁正?
京都講多啲
你係咪 Q 仔 ?
所以一定要去讀下書先
讀番一年日文,順便生活下店唔店
日本文化方面打工會好壓抑,最好自己做生意仔
永住,唔計生仔女,福利同本地人差不多
同樓主差不多
小朋友半歲
300-400 cash
諗緊加拿大定英國
台灣唔會考慮,樓上郁有講過點解
你真係以為咁易
起日本冇大學學歷邊個請你
京都連其他日本人都排埋
成個日本邊度都好唔好簡京都
京都人唔係歧視外國人,而係歧視所有京都人以外嘅人
而所謂京都人,你唔係阿爺對上已經喺到住,都唔撚好諗
永住無分咩簽

永住之前係高度人才(80分)
京獨
其實潛規則又冇乜所謂,尤其D後生根本唔理行街唔可以一路行一路食,照食,倒垃圾有時間表,冇人跟 我個人未試過因為D潛規則比人屌

或者有人講歧視,我嚟到日本只遇過一次歧視事件,歧視我嗰個仲要係支那人 可能我好彩,未見過排外日本人(反而比我想像中親外),反而我既個人經歷令我覺得連登有D誇張

中小教育制度方面,以我條女既經歷,有好多社團玩,D學校好鼓勵學生多活動,其實又唔係咁癲既,仲好開心。品德教育又好
又有jk
當然你要去高汁大學,去邊個國家都要讀到好癲私立學費個個國家都貴
東京係全個日本既女雲集哂
佢地有個詞叫做「上京」,基本上邊度既女都想去東京做野

有無食架妹?
多謝你,大家傾下計
如果有得揀我首選日本,嘢食、環境都叫熟悉,咩都有得買,不過聽聞好似要開鋪十年先有永住?

英國食嘢真係要慢慢慣,出去食又貴,自己煮就要去中超買食材,去邊都要有車先方便,住嘅約2百萬有過千尺屋,bno低成本移民。
真,睇d高中生班相柒撚到嘔
識日文一定揀日本

個個都去英國好難有優勢搵到工
去台灣好大可能走多次

去日本你識日文有專業有耐性(有準備升職慢)
以香港人能力應該唔難搵到一片天空
加上都唔夠人
識日文真係唔難搵工
但前提日文真係要好好
如果話日本人排外,京都人係連日本人(不包括純正京都人)都會排既人種
唔是世世代代生活喺京都都唔算京都人
咁如果你係外國人的話更加唔洗諗
如果識日文又有錢
個個禮拜去叫雞都幾爽
去過飛田同吉原你會返唔到轉頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞