如果有三百萬現金想移民,英國、日本、台灣會點選擇?

726 回覆
493 Like 73 Dislike
首選台灣
如果簡英國不如去加拿大
日本唔知 但同日本人做過幾年野覺得佢地好假
冇意針對所有人,我亦都冇打算串返你,你可以對翻用户名,我同其他人講野都好聲好氣,係條撚樣一嚟就對我條女惡話相對先串9佢
唔明點解你靠老豆老母都可以咁串
勁都係你老豆老母勁咋
根本將你換左第二個人都可以得到相同既野
CHing 點解 無錢去英國 有錢去加拿大?
加拿大洗費大D?工作少$D?
台灣2024就收皮啦,民進黨已經得翻廿幾%支持率
有運咪得咁你有冇
我就揀英國啦
已經有 680 幾個 replies 囉
樓主可唔可以講吓, 經過連登巴打分析之後, 覺得邊度比較適合樓主和屋企人? 還是都係想留在香港?
佢啲鄰居都痴線㗎嘛,佢自己就係之前王瑞杰唔接班要重新搵人選
睇嚟你係果d憑實力借完錢唔還既人
唔賣樓,26萬鎊
我有繼承權,合法應得
洗諗架咩梗係英國
300萬唔多但起碼到埗短期內都唔會有壓力
如果租地方順利都唔洗頭痕可以慢慢搵工
咩叫應得, 你老豆老母可以俾第個或者捐晒佢都得
d錢又唔係你老奉咁
點解已經結埋婚既人都可以咁on9
咁我可以同你講係老奉 我屋企人對於繼承傳統到死
不過你屌我靠屋企人無賴都冇錯我認自己廢又冇大志,安於現狀,屋企有乜巨變我應該會自殺
lm
三百萬 台/日你未必搞得掂投資移民
其實你得英國選擇
知自己廢就改下努力下啦
無咩野係必然架, 唔通屋企人睇你一世咩
有d野唔係用錢就解決到
其實我最希望父母長命百歲,長命過我,管好D錢直接比我後代繼承就最好
我剩係識享樂,日日大魚大肉零節制應該好短命等我早死過父母,直接比我個仔年輕繼承D錢可能仲好
你個人都真係幾廢下
咪鬼理啲廢人啦
咪玩啦
英國隔離成個歐洲 北非比你玩
假又多 機票平
日本點鬥
唔好再用香港思想 旅行得日本泰國
痴𠹌線
吉原成五六千蚊一次
個個星期去 成份糧攞嚟養雞咩
點解唔考慮一下加拿大?
連日本同台灣都比唔上咩?
其實樓豬個諗法根本就傾向於日本

日本入外資唔錯嘅
但整體個社會風氣較壓抑,同香港似
樓冇咁貴,人工低少少
要求多啲日文 唔係嘅話都幾難生活方便識朋友

其實近年日本都越黎越開放
好多half同埋歸化
所以日本人其實都開始習慣
更何況亞洲面孔仲要黎自香港
基本上毎個日本人都知香港發生咩事
加埋奧運好多單野
日本對香港嘅印象只會越黎越好…

其實你本身都識啲日文,又有心繼續
又有一定錢支持你即時搵份簡單啲嘅工都過到
買完樓都仲有啲靜嘅喎

日本 is your place

利申:鳩噏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞