如果有三百萬現金想移民,英國、日本、台灣會點選擇?

726 回覆
493 Like 73 Dislike
留意返30歲過台灣都要服兵役
點都好
唔好揀台灣
當地無啲咩義工/一group人嘅興趣活動可以俾人join嚟識下local朋友咁咁sad?
飛田好臭
啲人隨地大小便
英國教育遠勝台灣日本,有小朋友嘅話已經係不二之選
有上一輩嘅親戚去咗,基本上自己唔改冇問題,因為反正從口音當地人一定認得出佢唔係本地人,但若然有好細嘅細路去,就要幫個細路改返個日本名,因為佢大個咗口音分唔出。

分唔出,對於未來係職場好重要
3個choice 一定係英國啦
應該咁講
唔suggest 你去台灣、日本
英國, 加拿大、澳洲都OK
留喺香港啦
台灣
[全城集氣]8/8早上9:18 李慧詩將會爭入決賽 一齊follow爆佢IG!
https://lih.kg/2652500
歸化咪即係入籍
有睇新聞都知中國年年月月都叫武統台灣
日日咁叫,隨時有日黎真
英國應該係最low cost,所以首選

日本要睇您用咩方法生存,創業就用經營管理簽證,但同燒錢一樣。如果係打工嘅,要頂得順佢哋嘅職場文化

台灣唔會考慮,因為教育比唔上其餘兩個地方。

要計到盡嘅,一定係英國,當您攞到BC, 小朋友有機會享有freedom of movement去五眼
自己如果做生意,就可以攞五年簽證去日本,因為上年簽咗trade deal

利申: 本身做生意,5+1之後去日本係我條路
咁係唔係你落地6年唔會返工
英國啦
日本根本不利外地人發展
台灣就隨時變戰場

你諗下大陸日日叫武統台灣,核平日本,邊個知幾時黎真

起碼英國咁遠,都有歐盟同美國頂下
幸福的煩惱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞