施嘉莉祖安遜不滿《黑寡婦》同步上串流少收5000萬美元分紅 怒告迪士尼違約

457 回覆
565 Like 22 Dislike
唔洗好多已經得
基本上演員係要分紅
拍套戲就收幾個億 CLS
呢單野擺明係Disney唔岩,轉上映channel 但又唔改合約
咁一部分去左串流睇,無論月費定一次性付款,Scarlett都收唔到錢
你up乜9
違約咪on9無合約精神
份約係講有分紅制度同比例,應該都寫到好detail,有晒tier -> reward
你依家轉而用多一個方法公映,分薄院線票房,有意規避原先合約講明既分紅
其實夠料打官司,院線都可以告,除非Disney更新左合約
Iron Man同 Captain America 都撐登
要唔要反下先?
戲已拍,合約是歷史文件
廢紙一張,責任全在對方
任何企圖沫黑迪迪尼都注定失敗
黑人憎係黑人憎
唔代表佢唔可以收錢
小朋友連咩叫合約咩叫分紅都未識啦
呢單野擺明係Disney 玩野但又唔改合約,9到呢
Think bigger
唔可以,佢既表現係under你既 direction 你大可以換人,上左畫就冇左用任何理由唔分紅
佢未拍black widow 前已經係明星
CA/ Thor/ RDJ 本身只係蛋散,Marvel一開始唔想洗錢貪平先用
明明係兩樣嘢嚟 唔同範疇點比較
要比嘅話會唔會係kol賺錢多過明星比較好笑?
荷里活係終生版稅, 分紅呢就唔使講啦大到嚇死你, 你睇尼古拉斯基治就知, 淨係間屋都幾十公頃, 仲可以買埋啲恐龍頭骨呀限量絕版漫畫古靈精怪洗幾十億
對事唔對人啦
俾人禁住砌,爭取返自己應得都乞人憎?
班友睇得戲少姐
人地未拍Marvel前已經係明星,有穩定片約又多產
你up乜9
睇清楚我講咩未
我咪話佢雖然黑人憎但唔可以唔收錢囉
你當年中文咩grade
要另外俾錢買 仲貴過去戲院睇
尼古拉斯基治專拍爛片,不過佢以前多經典代表作,係可以夠養佢過世
相反依家娛樂多左,好難可以翻兜,冇代表作就慘,以後冇人識
撐登本身係無錯,人地有自己政治取向
但最緊要貫徹始終,企定個龍門
口講要民主要人權,但對扼殺民主/ 踐踏人權既政權當睇唔到
同緊第一條友講

最高咩grade咪咩grade
明星唔搵得多,做嚟托呀?
俾人評頭品足,冇自由冇生活冇朋友,食個飯都要計karl
你用多左方法上,已經告得
迪士尼狗到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞