施嘉莉祖安遜不滿《黑寡婦》同步上串流少收5000萬美元分紅 怒告迪士尼違約

457 回覆
565 Like 22 Dislike
香港人見人屌公司就驚
唔係份約寫咩就係咩
要合理,同無心隱瞞,後續商業唔存在詐騙
同雙方陳述當初簽約定條款既原意
你香港層樓唔係寫你名,你有份供你都有業權啦
賤物鬥窮人,佢用得既大多數都係底層暗星,人地為左機會點都會繼續中個頭埋去Disney度
RDJ係臭朵嘅前演藝巨星,入圍過奧斯卡最佳男主角,吸毒出事
Chris Evans 係一線尾二線頭,拍過Cellular,Scott Pilgrim,神奇4俠
真係得chris hemsworth 係蛋散

咁當然SJ 拍 ironman 2 之前都紅,一線啦,Woody Allen愛將,不過又唔好講RDJ周C.Evans 一事無成咁
蛋散
RDJ唔算既,果時過氣姐
值錢既係佢RDJ x Tony Stark 呢個人設加上Marvel既包裝
呢個片酬只能夠係Marvel series出現,而且唔可以持續太耐
佢本人點都唔值咁貴,亦都唔會有片商出咁貴片酬開戲俾佢
吸毒搞臭個朵
表現差就唔使出糧?你可以炒我但你都要出足咁多比我呀 連登仔
都係嘅
好似johnny depp x captain jack sparrow咁
不過RDJ除咗tony stark 之外,拍sherlock 都ok wor
係最近套 dr dolittle 出事姐
RDJ霉到暗過暗星,你見第一套得500k usd就知咩料
真係靠呢套彈返起
邊有唔岩,岩唔岩要睇合約有無講明唔可以同步轉上channel, 我諗條女就一定係俾disney陰架喇,人地擺得陣陰佢都好難有得打/和解俾少少佢了事,我就唔信disney律師團隊無計過度過先咁做。
Judge 好好睇添
其實佢係有演技,不過真係要好劇本,加上佢肯收平少少拍
有幾好笑?做明星你估咁易咩 尤其是荷理活 全世界既演員一齊爭 先得果10零條友可以做到marvel既核心角色

仲要你做演員 由三線上二線再上一線 唔知要捱幾多年 上到一線 你唔好以為成世無憂 你唔小心接左2-3部爛片唔收得 就比人叫票房毒藥 冇人搵你開工

醫生 建築師 keep住年年有供應 年年有工開 點同講法
下? 如果你講辛苦同收獲嘅比例
唔講遠, 就講奧運
班運動員會舒服過明星?
腦袋是個好東西, 希望你會有

但係係有料嘅
唔係得個殼
香港幾時先有disney+
認真
你估同Diseny打官司燒少錢既咩
Johansson一定有哂專業團隊幫佢review過份contract覺得有得打先入稟啦
Disney回應咗,Disney+係有分返$俾佢
https://screenrant.com/black-widow-lawsuit-disney-response-scarlett-johansson-release/
分幾多就唔知,但係SJ最少已經收咗$20M
戇鳩仔
你"擺明陰"係外國已經告得
一方面準備合約例明有院線分紅,另一方面準備係串流平台上映
橫睇掂睇左睇右睇都係詐騙
唔係白紙黑字寫咩就係咩
你有legal advice 人地一樣有
點解fanboy咁都有得撑老鼠樂園,出賤招出到咁
一流既運動員唔會搵得少過明星
你知唔知top tier 運動員張約係講緊過億美金,仲未計簽字費/ 分紅/ 獎金/ 代言
睇怕多過好多明星,不過要你樣運動商業化,夠成熟,觀眾夠多先得
要比就唔該apple to apple咁比
你係要拎搵得少既運動員嚟比,就唔該用返拍獨立電影既文藝演員去比
Top tier 運動員 vs Top tier 明星,唔會差好遠
腦袋是個好東西, 希望你會有 <----- 送返俾你
隨時禁網添呀,仲俾你睇disney+
50m usd 肥仔水,一定有人肯同佢打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞