施嘉莉祖安遜不滿《黑寡婦》同步上串流少收5000萬美元分紅 怒告迪士尼違約

457 回覆
565 Like 22 Dislike
不如搵埋tvb
佢只係產量多 但成就唔算高唔算低個種
上面條友就講到SJ好似可以單靠獨立電影開飯 足以名成利就嘅影后級咁

佢之前直頭想靠marvel人氣撈埋政界添 人地賺光環賺錢精過你班天真fans多多聲
迪士尼個「優先」可以企灰色地帶打
例如第一日冇放串流,第二日就同步即上
字面上都係優先,除非個優先有實際時限,例如寫明「一個月」
同佢同一輩既有邊個明顯成就高過佢?
Jojo + marriage story 主配角同提已經係業界對佢既認可
Under your skin係電影筆記10s十佳之一 仲唔夠好?
同埋而家無乜邊幾個孭得起票房 要靠franchise
最勁個個可能係The rock
Rooney Mara
Margot Robbie
Jennifer Lawrence
Carey Mulligan
Saoirse Ronan

黑寡婦35歲先開始入圍奧斯卡,慢咗啲喎
除左Rooney Mara同Carey Mulligan 其他嗰三個點會係同輩
而且入圍奧斯卡係唯一指標? Scarlet Johansson係商業成續 以及全球知名度方面完全領先Mara或者Mulligan喎
夢露都冇奧斯卡 但係唔通你嗰會否認佢係一個iconic star
講緊攞獎又鬥商業成績
Rooney Mera 康城影后添呀
「其他嗰三個唔係同輩」 > 仲大鑊,嗰三個其實係後輩
(其實漏咗Emma Stone , 威尼斯 + 奧斯卡影后)
如果你堅持得Scarlett 係又有億萬票房又有少少提名,咁你贏囉 (Brie Larson 例外)
我又冇否定其他人啲攞獎成績 但係女星嫩口得嗰幾年 好似樓上咁講 後生仲賣到樣咪賣樣掘金先囉
咁人地掘到七七八八再轉型拍衝奧電影又得 事實證明學院冇因為佢商業路線行得多就冷待佢 佢拍完marvel都比左雙提佢
Scarlet 獎係少啲 但係計埋票房叫座力 全球知名度 我覺得叫八十後一姐冇問題
無拎獎呀講緊
點解要瘋狂奶中共
原來咁多分紅
叫月入三千小粉紅情何以堪
再加埋代表作佢多過樓上數個啲女星啦
套戲都on99, 真係正常票房都唔多
笑撚咗 原來SJ都可以吹捧到一姐級數

大佬 佢Marriage Story比Adam Driver搶晒戲 JoJo演技又唔夠兩個童星突出
佢出道拍咗咁多年戲得兩個提名安慰獎都好意思拎黎打J

單講後佢一輩brie larson就算黑人憎都拎埋影后同夠票房叫座力喇 人地都未敢認自己一姐啊
算喇 班fans護航唔比位你入架
講佢拍爆谷片吸水吸人氣 又話佢演藝成就更加高
講佢產量多演技唔突出 又話佢有提名已經直達一姐水平
佢靠lost in translation攞過bafta啦已經
Brie Larson有咩票房叫座力? 前排霉到要做youtuber
Captain Marvel續集變埋The Marvels
除左room佢仲有咩代表作?
比人睇好做10s一姐既Jennifer Lawrence 17年打後都開始唔掂
SJ攞過兩千萬片酬 同年雙提名奧斯卡 做過woody allen muse
Under the Skin直頭電影筆記10s top 10
演藝成就同佢同代無乜邊個明顯高過佢啦 差個獎姐
其實有一個Natalie portman可以比較不過攞完oscar直線flop 依家要入翻marvel撳錢
lost in translation咪又係比Bill Murray帶戲
敢問SJ有邊套係自己擔正撑起成套戲嘅代表作啊
咁多年除左套The Nanny Diaries最有印象 其他群戲都係配襯居多
Under the Skin外界評價不一就講到神作咁
既然一姐差個獎咁又何來叫一姐呢

上面班傻鳩講到其他人只睇爆谷片 冇留意佢其他作品
事實係SJ爆谷片影響力遠超佢獨立電影成就水準

等同你問外界近代其他女星代表作 冇留意電影嘅都識答到你

natalie portman - black swan

jennifer lawrence - silver linings playbook

emma stone - la la land

至於SJ呢 十個有九個咪又係答你black widow
跟本冇人輕視佢 事實係你地不斷高估緊佢
WB唔係同路蘭都反左面咩
得天能個期有嘈反對上串流 應該拆掂左
問題係無乜邊個女演員各方面都完勝其他人
樓上都有講Natalie Portman攞完奧斯卡就flop
Jennifer Lawrence 17打後開始唔掂
Emma Stone最平衡 但係票房唔算特別好
SJ無獎但係有票房有影評
Under the Skin大把影評decade list放左佢入去
TSPDT 一個整合唔同list既網
Lost in Translation 21世紀排14
Under the Skin 23 Black Swan 168
Silver Linings Playbook 616 La La Land 140
獨立電影成就水準高過其他人啦
其實嘈啲乜
你係要針呢點 咁the rock都叫一哥喇
何況under the skin影評係吹奏個導演同套戲本身多於SJ主演上喎
你咁樣都可以誤導去神化SJ嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞