施嘉莉祖安遜不滿《黑寡婦》同步上串流少收5000萬美元分紅 怒告迪士尼違約

457 回覆
565 Like 22 Dislike
唔使寫明,有d慣例係不言而喻,寫同唔寫明影響只係比人追數個時賠多賠少,如果判要賠就算合約無寫明都要賠,因為disney明知道票房會直接影響分紅,所以有不公平利益
THE ROCK真係而家少數孭得起票房既演員喎
套戲佢主演 吹奏埋佢好正常姐
不過今次係迪士尼狗
The rock邊套戲有提名獎/影評人口碑好
我哋而家講緊SJ每方面都有80分 然後其他人可能就係係有獎冇票房 或者係有票房冇獎 所以咪相對來講覺得佢係一姐囉
個人認為SJ水平高Jennifer Lawrence/Emma Stone一班
Marriage Story講到SJ俾Adam Driver LEAD住就真係過份咗
Saoirse Ronan都出埋真係笑咗出黎
你都識講平均80分 一方面100分都冇又叫乜一姐啊 而家影后廉價到冇獎嘅人都可以當同水平?

我唔講遠就講近例子 今次套black widow有邊個唔係focus係阿妹Florence Pugh身上?
連黎搞笑嘅stranger things警長同後面玩豬嘅Rachel Weisz都驚豔過SJ

就一套爆谷片做主演存在感都咁單薄 咁的確the rock都唔會咁撑唔起套戲囉

你當然可以覺得佢係一姐
但人地質疑佢都係有根有據咁解囉
所以你"個人認為" 咪會同外界甚至專業評審有咁大差別囉
講咁耐到頭來SJ都係獎項白果 個人代表作冇
你5千萬條精蟲都冇啦
大把人冇獎, 你都ON99
岩啊 大把人冇獎
個人認為SJ水平高Jennifer Lawrence/Emma Stone一班
所以你話冇獎嘅人水平高過已經有獎既人係合理?

屌你痴撚到 盲撐講野真係唔洗經大腦架
從來marvel大片都唔會上串流
上面啲fans打飛機得好迂迴曲折
BAFTA影后 > BAFTA 經常都係同Oscar 得主重疊嘅 ,但係Lost in Translation 當年Oscar係連女主角提名都無,算唔算紀錄
Under The Skin 法國電影筆記2010s 十佳 > Melancholia 都係喎 , Kirsten Dunst 係咪同 Scarlett Johansson 一樣水平 ?
Jojo Rabbits / Marriage Story 同屆入圍 > Jamie Foxx 05年又係喎 ,又同 Scarlett Johansson 一樣水平 ? 咁啱嗰年旺遮

唔係眨低佢,都駛咁神化佢遮,講到佢能人所不能咁

拍三次Woody Allen但係一個Oscar提名都無又算唔算失敗,Penelope Cruz / Cate Blanchett 都一擊即中

至於話佢有叫座力....係Marvel 有叫座力,你唔係同我講啲人因為Scarlett Johansson 而去睇 美國隊長2 美國隊長3 復仇者聯盟1 復仇者聯盟2 復仇者聯盟3 復仇者聯盟4 掛?

不過,你地開心就好
垃圾米奇老母快柒啲仆街死啦屌佢老母閪
你都ON99, 又唔係同一屆, 比條鐵
大把老戲骨都冇獎
唔係同一屆比條鐵 咁你又揾嚟做陪襯去突顯SJ水平高?

屌你無腦無邏輯成個on9仔都算
連人地獎項意義價值都無視埋 個人認為大於一切
我上面先講完SJ代表作勁過其他當代女演員佢都可以話無
Jennifer 同Emma都大把人話佢地唔應該攞
Emmanuelle Riva同Isabelle Huppert先值得攞
奧斯卡除左演技公關都好重要
你係要針呢點 咁the rock都叫一哥喇
何況under the skin影評係吹奏個導演同套戲本身多於SJ主演上喎
你咁樣都可以誤導去神化SJ嘅
The rock邊套戲有提名獎/影評人口碑好
我哋而家講緊SJ每方面都有80分 然後其他人可能就係係有獎冇票房 或者係有票房冇獎 所以咪相對來講覺得佢係一姐囉
你都識講平均80分 一方面100分都冇又叫乜一姐啊 而家影后廉價到冇獎嘅人都可以當同水平?

我唔講遠就講近例子 今次套black widow有邊個唔係focus係阿妹Florence Pugh身上?
連黎搞笑嘅stranger things警長同後面玩豬嘅Rachel Weisz都驚豔過SJ

就一套爆谷片做主演存在感都咁單薄 咁的確the rock都唔會咁撑唔起套戲囉

你當然可以覺得佢係一姐
但人地質疑佢都係有根有據咁解囉
上面啲fans打飛機得好迂迴曲折
BAFTA影后 > BAFTA 經常都係同Oscar 得主重疊嘅 ,但係Lost in Translation 當年Oscar係連女主角提名都無,算唔算紀錄
Under The Skin 法國電影筆記2010s 十佳 > Melancholia 都係喎 , Kirsten Dunst 係咪同 Scarlett Johansson 一樣水平 ?
Jojo Rabbits / Marriage Story 同屆入圍 > Jamie Foxx 05年又係喎 ,又同 Scarlett Johansson 一樣水平 ? 咁啱嗰年旺遮

唔係眨低佢,都駛咁神化佢遮,講到佢能人所不能咁

拍三次Woody Allen但係一個Oscar提名都無又算唔算失敗,Penelope Cruz / Cate Blanchett 都一擊即中

至於話佢有叫座力....係Marvel 有叫座力,你唔係同我講啲人因為Scarlett Johansson 而去睇 美國隊長2 美國隊長3 復仇者聯盟1 復仇者聯盟2 復仇者聯盟3 復仇者聯盟4 掛?

不過,你地開心就好

呢句好mean但好中 駁唔到
白痴仔, 講到有獎大撚哂咁, 邏你老母輯
Leonardo 2016前都係冇獎垃圾, 我地香港影帝>>>Leonardo
唔知點解可以泥漿摔角咁耐 好簡單 你地覺得一定要有奧斯卡女主先可以叫一姐 我覺得佢全球知名度票房叫座力(露絲)可以彌補翻
我點講都冇可能說服到你 反之亦然 都有必要講落去了
冇必要
你用leonardo做例子前 先用下個死人豬腦諗下點解佢會瘋狂衝奧先喇

盲目到一個點 連溝通都唔成立 算數喇你
你講嗰啲咩鋪排係編劇同導演做㗎
製片嗰個敢去搞鳩鋪排比人屌撚左十世啦
製片同創作唔關事㗎
你返工出少左糧係咪會唔出聲覺得有工返已經好感恩
用腦? 將五個有獎嘅放埋同一屆鬥, 最後得一個贏, 咁其餘四個係垃圾?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞