施嘉莉祖安遜不滿《黑寡婦》同步上串流少收5000萬美元分紅 怒告迪士尼違約

457 回覆
565 Like 22 Dislike
咪咁柒啦
淨係計做過woody allen muse同拍過coppola呢兩點 已經屌打美隊雷神同其他二打六
迪士尼呢啲臭閪公司,淨係識玩政治正確,過分控制旗下藝人
完全當份合約無到咁
老鼠樂園既做法同買套老翻擺上網播收錢無分別
要睇合約內容到底有咩保證,好似天災人禍保險都唔會賠,迪士尼都可以話係武肺搞到市民唔敢入戲院姐

重點係迪士尼當初到底有冇講到明唔會同步放上D+,同埋D+對戲院票房有幾大影響
盲反撚係咁上下質素
我反而想講啲所謂明星賺錢可以多過啲醫生建築師農夫都係好撚可笑
係「D+勾走左好多想入戲院嘅觀眾」定係「D+吸引左本身唔會入戲院嘅觀眾睇呢套戲」? 睇法官點分析
其實主要係上左Disney+ 有人DL左落黎 少左好多人比錢睇. 我見第一日已經有高清download睇
上到荷里活係差在住唔住咁靚嘅屋 一定住得起
唔通香港咁二千尺嘅單位都有賣成億
總之見相關字眼未了解過就衝出黎柒先
我唔知佢戲院賣緊幾錢張飛啦 但disney+就要30蚊美金既 如果戲院貴過disney+ 咁你後面句statement就合理喇
首先你要知道咩係製片
同有幾多種製片
係咪要用vpn先用到?
No 要另外比19.99美金先睇到最新戲院嗰啲戲. 最大麻煩係因為係網上串流嘅關係 基本上第一日已經有人download到高清落嚟 有咗非法下載會相對少好多人去戲院睇.
價錢唔係太重要,一個要出街、一個喺屋企,時間同人身安全都係成本
Disney+ 睇一套新戲要20$美金 月費以外每套俾錢 我覺得主要係多咗機會俾人非法下載
反正都最後一套,反面就反面啦
師兄有份係現場拍?
連套戲邊個揸莊都知
https://deadline.com/2021/07/scarlett-johansson-walt-disney-co-black-widow-lawsuit-1234802440/

你老味自己違約仲要屌人唔CARE武肺
迪士尼真係賤種黎
太白話你睇唔明? 或者咁講,我認為作為女主角兼製片人,佢對電影拍攝工作有一定主導權,咁樣明唔明?
杏花邨公屋仔: 佢講你就信,份合約可能寫住迪迪尼有最終決策權呢
最嬲係累自己賺少咗,但迪士尼自己賺多左又冇得分,係人都同迪士尼拎返啲錢la
認同 老細應承你今個有commission出
然後你爆哂數咁做 做完老細同你講
啱啱你啲commission分咗比人
你今個月無得收果筆錢架啦
下次努力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞