政府已經封鎖晒疫苗副作用消息

1001 回覆
2446 Like 95 Dislike
我唔係淨係睇香港政府香港新聞香港討論區香港facebook page
講完
你又話要圖,比福圖你又話咁又點,你仲想要咩資料呀,我可以比你睇,不過數據都唔會有,因為政府係唔會整,更加唔會公布
哂氣啦
根本啲人已經認定咗一定要有好多人死同副作用
即使政府話冇就係唔報出黎 其實一定係有
只會選擇想信佢地想信既野
冇得討論落去
其實你知唔知發達國家人口加埋都係得全球20%左右
有,不過要我自己問醫院拎,要比七十幾蚊
同antivax啲人話打完疫苗會變自閉仔一樣姐
戇鳩仔

講先進國家,咁睇下小日本好未?夠唔夠發達?你望下人地疫苗接種率係幾多先好出黎吠啦
其實都唔知你死撐啲乜鳩
全世界都睇到個trend係點 你仲可以覺得自己見解獨特
兒登仔真係名不虛傳
駁到「cheap過 slut做免費白老鼠未?」
30% 有咩問題
對比世界其他發達國家,佢地點咁低?
上次睇急症 我問一句個醫生已經話
我地急症醫生嚟唔敢答你
如果你唔係明顯有咩病 大肚
應該大把醫生答完等於冇答
我去診所拎封轉介信問
佢一樣係話 你都係問專科醫生啦

醫院有晒我記錄都唔敢答啦
3個人有一個打左都低?
爆少d咪打少d,你想表達啲咩
人地英美,每兩個有一個打左悿,係咩原因令日本做唔到同英美一樣既接種率?
點解要做到一樣既接種率
要達到政府口中既群體免疫,唔講人口接種率,講咩?點解日本人唔聽政府講唔去打疫苗?你以為淨係得香港有人會反疫苗?
你點睇到落後於其他國家接種率同反疫苗係掛勾
唔好再覆隻小學雞啦 好撚煩 好撚低質
無既,睇比例姐

依家就兩大類人,一類就係打左,另一類就係未打,咁打左個啲就好明顯相信疫苗既人啦,唔通人地拿枝槍逼你打咩

咁唔打疫苗既都大體可再細分兩類人架啦,一係唔信疫苗,一係就持續觀望緊,咁呢兩類人一定係有一定比例

咁如果一個國家未接種疫苗既人口愈多,你都推論到上述既唔信疫苗既人同持續觀望既人會比別國高接種率較多
再大的困難除以14億也微不足道
好睇你點睇咩叫「咁多人」
200萬人打左疫苗 0.05%出事的話都有1000人
0.05% 1000人算唔算多?
我只會話喺而家的香港冇必要冒呢個風險
如果嬰兒 兒童打開嗰堆疫苗每支出事的機率都有0.05%
我諗比人屌死左好耐

話說你屋企人有病甚至死左的話 你會喺social media唱通街?
我真係想像唔到呢類人係咩心態
上面啲連仔好惡架,個個都係到推人去打針
依家就兩大類人,一類就係打左,另一類就係未打,咁打左個啲就好明顯相信疫苗既人啦,唔通人地拿枝槍逼你打咩

唔使考慮
疫苗供應
物流運輸
接種場地安排
每日最多接種人數
市/郊區人口比例
政府宣傳幅度
疫苗急切性

ching你發言水平會唔會太低
日本人對疫苗既睇法,你自己去睇下youtube了解下先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞