政府已經封鎖晒疫苗副作用消息

1001 回覆
2446 Like 95 Dislike
人地叫你信外國政府既數據呀
有邏輯都要屌 你份人有冇咁pathetic

同埋我想問下你
成段嘢嘅結論係點得出嚟

我講咗啲乜令你覺得我 1.宗旨都揸唔緊 2.咁信女人?
Btw信女人又有咩問題?
其實你係咪有好大心理創傷 令到你咁?

定單純只係老羞成怒?
有轉介咪好
但有轉介唔係即係有事咩
不嬲中國都係咁諗野
老老豆豆佢真係公開晒
講真我又唔驚喎

而家打完死左都話唔關事, 又無錢賠
有家室嗰啲真係會唔敢去打
【真相】現在挽救接種COVID-19疫苗的人為時已晚
https://lih.kg/2590187

Fake new
我識有三個朋友嘅家人打咗 都係兩三個月後先死 冇得追究 政府笑呵呵
疫苗有副作用呢點冇人/政府反對過喎?
同信唔信外國政府又有乜關係
又柒
講女人都只不過係形象化個比喻,知你理解唔到複雜野嘛

你唔講女人,咁講朋友囉

一個朋友借完你錢唔還,走左佬

日後再問你借多次錢,仲話連上次借你既之後連本帶利還比你,你又借呀?

Creditability is everything
你會打疫苗,咪又係信政府,local又好,外國政府也好,既數據,咩副作用(暫時)好細,成效大過風險,你先會走去打姐如果你睇定啲,得啲藥廠fine tune下啲疫苗,可能唔洗面對咁多副作用架啵
其實政府完全唔識Crisis Management
以前讀Crisis Management個陣
老師話政府面對疫情時
應該要"Tell it all"、"Tell it fast" 同 "Tell the truth"
政府唔公布一啲佢地認為唔關聯嘅個案
已經唔係"Tell it all"
有D Case仲要俾傳媒踢爆先過多幾日對外公布
根本做唔到"Tell it fast"
令公眾覺得政府有心隱瞞疫苗嘅副作用/風險
我覺得最理想做法係政府一收到資料
就要立即整理資料,公布晒所有接種疫苗後死亡/出現副作用嘅個案
然後俾市民自行判斷應否接種疫苗
而唔係政府幫我地做judgment
咁你咪用你既生命去硬接未完成開發既疫苗囉
其實我都覺得係咁
講真, 你夠真係公開晒
就唔洗大家估估下咁

不過中國式思維係, 唔公佈即係無事
所有災難都係死35人
我理撚得你信唔信佢
我重點係你犯咗非A則B嘅錯誤
然後係咁spin走 呢種咁柒嘅行為

再copy一次
可憐既連仔,原來係無腦既,同你講晒gas
即係有9萬幾人中風
每一萬人口比率 點計9萬出黎
第一針個人口×0.03
睇彩數
一個屋企人冇事
一個屋企人打完第二針心口痛入院一晚
分唔到真心定假膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞