政府已經封鎖晒疫苗副作用消息

1001 回覆
2446 Like 95 Dislike
好痛呀 block左我咁威威
……
我指你冇logic係指
你誤以為我唔會咩都唔信imply咗我咩都信……
但呢兩者唔係mutually exclusive……

真心你可以學下啲基本嘅logic先
不過其實唔使學都唔會犯呢啲錯

再者 信一啲唔信一啲先係有批判性思考
At least compared to乜Q都盲信/盲反

我唔信咪鄭州死咗幾多人 咁支共真係可以封鎖哂大部份消息
但疫苗副作用呢啲 你唔信政府都有外國data
你條女出去勾完佬
跟住同你講口渴要飲水,中國無民主自由
你又唔信?
你邏輯水平係咪差到咁
講咁多野,你答我一句就得,依家打疫苗既,係咪免費幫人試針?你係咪免費幫人做開野架?咁cheap架?
師兄 唔洗理條on9
見佢既留言都知唔識logic 一味反反反
港豬覺得幾百蚊重要過自己條命
你自己睇下你自己講左啲乜先啦,你講既野,係唔需要從單一渠道獲得既資料,唔通條女講太陽由西方升起、水二百度先滾我又信咩?但如果你條女勾過佬,比第二個契家佬屌到啪啪聲,啲閪水比人屌到起晒泡之後,比你發現左,再突然唔見左一日,佢聲稱自己瞓過籠、搵朋友chill你又會信佢?因為真相第你條女先知

依家疫苗接種人數得政府自己先知,當資訊渠道咁單一既情況,而個政府過往既credits已經破晒產,睇唔到有咩理由要信政府
咪駁唔到就spin走啦屌 你咁仲柒
潛水好過

Anyway 唔係 過完phase 1,2,3 嘅唔叫試針
同埋對自身有利益免費又點

我答咗啦
咁你駁得我未?
我咪覆咗你
你唔信政府冇問題
外國上億計嘅副作用data比你
你又唔信?
我幾時有spin到?

一向都講緊,依家打疫苗既人都係免費幫人試緊針

由研發到臨床再推出黎比大眾打,都只係得過年幾貨仔幾個啲phases濃縮到咁短時期,有咩潛在風險都未發得晒出黎啦

身體係自己架,你自己鍾意做白老鼠係你既事,不過都好既,有你地打左,比藥廠拿多啲數據,再改良下啲疫苗,隔多幾代我先打都未遲

我就唔似你咁啦,做白老鼠,仲要免費個隻
成億計既data但又係由咩渠道發放出黎?咪又係政府美國政府個啲你又當係好野呀?記唔記得斯諾登單野呀?根本個個政府都係咁撚衰,天下烏鴉一樣黑,作為普通市民,為一可保障到自己既,一定係等其他傻仔自告奮勇打左疫苗,為疫苗提供有用既data,先至去打都未遲
你睇下你撐個條友講左乜先啦戇鳩仔
A: 政府講既未必不可信
你撐個條傻仔: 咁即係你又係信政府唔怕班傻仔?

9唔撚搭8,對住你用腦討論真係辛苦
駛唔到咪辛苦囉,免費幫人試試藥既白老鼠係咁
講緊你嘅logic
認柒未

同埋咁多錢投資落去 研發速度快咗有咩問題
你知唔知我當初出黎講既係咩point,你又同我駁緊咩point呀?

仲學人講logic,好撚老尷

多錢買到時間咩,如果副作用係要時間time dependent, 咁姐係你既sample base幾大都係冇用,因為根本冇足夠既時間比副作用出現
同一條友嚟
同埋巴打慳返啖氣好過
冇得救條友
醫院嗰啲係醫管局醫生而唔係衛生署醫生
條戇鳩仔好似個個疫苗post都出黎拉低個討論質素
係真係咁撚得閒定點
有班人仲好意思笑人以訛傳訛似藍屍
但自己打完冇事就武斷到覺得冇人會有事,咪一撚樣係藍屍心態
你針都打左啦,啲疫苗都入晒血,想返轉頭都唔得啦
護士接種率其實仲好低
所以咩渠道先要可靠真係極品傻閪
我都覺
我寧願安全 畀錢自己打
幾百蚊 好話唔好聽 食少餐貴嘢都係返度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞