政府已經封鎖晒疫苗副作用消息

1001 回覆
2446 Like 95 Dislike
客觀分析
疫苗新出未有DATA知有咩SIDE EFFECT打左又唔係100%防到
已浮出枱面既有心肌炎
仲有其他既未報唔報都未知
再考慮埋,隻毒有幾弱?成日變種,感染人康復率
但之後成個月打針嘅期都幾乎book滿晒 睇個勢冇打嘅人好快變少數

利申:身體問題唔打
真係乜消息都冇
如果果個人有高血壓
跟住心口痛
佢會以為自己就黎死
不斷search疫苗打死人既新聞黎睇
越睇越驚,越驚血壓越高
血壓爆標就好易死

明正言順既嚇死自己
打完第一針復必泰
隻手腫左兩日
而家等緊第2針
所以咪多左人死
香港50歲以下打既用屎忽諗野

兩年嚟係香港50歲以下因為武肺死既10個都無

打針死既隨時仲多(佢唔公佈你唔會知)

仲要打完係要照戴口罩,照要隔離無得去旅行, 照會確診,打嚟做乜
認真反思一下

去旅行番香港唔使酒隔離(隔離令你拎條命去搏

盡公民責任!(唔阻你,打多幾支

份工需要我打!(番份工需要用條命去搏

智叔一句話:唔好人講你就講,人做你就做,用腦諗吓先
翻工被迫要打真係最慘

如果話想去旅行同公民責任真係on 9
其實你咁spin法真係好撚柒
一開頭講緊醫護人員,有巴打俾曬數據你又唔撚信,成個小粉紅咁,淨係信你想信既野
講講下又夠講又轉講幫人試針

打唔打針呢d野其實自己考慮,正反兩邊都可以拎數據數字出黎討論,但係盲反到你咁真係on9

利申無打 唔好諗住屈我
不如攞份report 問下醫生 consultation 先
想去旅行我夠膽講
將來唔打針都去到旅行
我舉個例子: 你去英國都唔撚洗打針, 但掉返轉英國佬打齊2針都入唔到香港境
要開關一定係政府同大多數市民要有同肺炎共存亡既心態

公民責任就.. 睇你點睇
真心好多人被間公司,學校搞到打針
近排full booking大部分係咁
唔係果一個月$480問題
係唔知咁了喉嚨龍要了幾耐,每次舟車勞頓搞一搞成個幾鐘
煩係一個好重要因素令人去打針
連登講應該會比人屌你唔科學
認同煩係一個問題

始終有個心理壓力係度

你一驗唔切就無得翻工翻學
識人打咗BNT條賓周長咗10cm

我:
佢:

:喂打完針有咩感覺,會唔會頭暈?
:頭暈有呀,不過一時時,出街麻煩啲囉
:點解?
:而家出街見到女,一扯旗條褲都就嚟撐爆
一充血個腦就唔夠血
條友根本同藍絲廢老無分要唔信政府專家權威唔緊要, 但自己唔係根據事實理論統計黎反駁,純粹基於道聽途說嘅small sampling。黎黎去去又會話我唔會反對說服你去做白老鼠

就好似上圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞