政府已經封鎖晒疫苗副作用消息

1001 回覆
2446 Like 95 Dislike
個個都話打完死人,但就冇一個團體搞咩
打完便秘平時日日有得屙
阿哥35歲,5月打完第2針Biontech,冇唔舒服,6月仲去捐血。三星期前在家冲涼時,左半身忽然郁唔到,拍門叫我地救佢。我地開門入去,估佢係中風,即刻call白車,20mins內送到醫院。

阿哥入院後已經要插喉,冇醒過。醫生話係嚴重腦出血,瘀血壓住腦幹。兩日內醫生判斷腦幹死亡,咁就走左。

醫生話阿哥有機會係血壓高或畸形血管,但血壓高冇可能6月仲捐到血,畸形血管就真係證實唔到,因為已經爆得好嚴重。

阿哥平日好注重健康,早睡早起,冇不良嗜好。問醫生,腦出血會5會同打針有關,佢就話會通報,要等專家委員會判斷,但都估到班仆街實話冇關。

衣家全家傷心欲絕,冇諗過阿哥真係咁不幸。大家打針前真係要諗清楚,要特別注意腦血管狀況。
好奇一問咁大獲你全家唔推到上報?定係聯絡哂傳媒冇人理?公開哂出黎等連登仔做野啊嘛
根本表面上兩制呃外匯
底果浸已經係蟈式控制
我唔知條友真定假
但係推上報? 咪撚玩啦
邊個肯報呀, 再報就犯國安法架喇
之前有上報嗰間叫蘋果
立場唔報咁要立場做乜?
咁多FB黃媒一個都冇通知?
如果係我屋企人出事我一定會盡做囉,
最起碼連登高登詳細出po都要啦下話
而家蘋果都無埋
得立場眾新聞
其實我都同意要出聲
醫科生果單都係多得有人報料先迫到政府回覆

但人地屋企人出事 你俾少少時間人地搞埋啲手續先
公道講,麻疹疫苗唔似武肺疫苗推出得咁急
無得咁比較
多謝你體諒,的確係搞緊後事

已經報左俾立場,佢冇回覆

其實我做咩,阿哥都唔會返黎。而且佢打針後兩個月先出事,家人都知好難追究

出post都係想人打針前check清楚身體狀況,因為阿哥打針前冇做body check
推!
你要明白一樣野
唔係個個人都想將家事公開
同埋而家面對緊一個國家機器
而家係是非黑白不分癲倒既年代
公開後風險係不可以預測
隨被消失又得
話你違反國安法又得
拉鳩你去坐又得
大家可以講下一大副作用
叫咁多人打針 多左人爭你層樓呀
係你呢啲傻鳩先覺得會抽到樓
呢啲人真係唔洗理
價值觀已經完全唔同
生命第一,金錢第二,我相信唔少人個價值觀係咁
中國人就唔同,佢哋係金錢第一,生命第二
佢哋會話,無錢有命都無用
我講緊果d為樓打針既on9咋
唔係為樓打針既呢句話都無作用
照呢個post既慘況
應該可以估算倒醫院幾時收副作用既病人收到爆滿
有冇醫護爆料
真係唔撚想打....
身邊個個打咗都有唔舒服
一名老婦高血壓性心臟病死亡 死前曾接種科興疫苗
http://news.now.com/home/local/player?newsId=443991&refer=Share
其實好多心血管隱疾一般體檢係check唔到,唔係scan根本唔會知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞