政府已經封鎖晒疫苗副作用消息

1001 回覆
2446 Like 95 Dislike
朋友朋友 你起碼都拎張針卡出嚟
識人打完第一針。講嘢語無倫次。
佢地秒上咪流住支那基因
老實講, 唔打針, 唔中病毒咪牙擦擦笑鳩打針既人囉, 到自己中左, 有機會重症入 icu, 咪唔好怨

大家都係賭緊
如果真係身邊人出事點會一啲proof都冇 針卡 醫療證明 對話紀錄 雖然呢啲一樣可以做假 但係個個就咁撻句識人真係得啖笑
正常應該係唔戴口罩 唔打針
醫療風險嘅嘢,應該自行決定承唔承受

風險應該公開透明披露,畀人可以作決定

而唔係將啲資訊收收埋埋,再道德勒索、金錢勒索人
心口痛入過去
佢即刻同你照心電圖,有事即刻推入去(隔離果個係心率不正)
無事即係唔會死著,4號次緊急咗先
跟著見醫生,照x ray,抽血驗心酵素,等幾個鐘
心酵素有事就心肌炎果d野,要留醫觀察
無事就醫生同你講心口肋骨肌肉發炎拎panadol走得
依家住緊醫院 隔離床就係打科興心口痛入嚟 後生但係血壓超高 冇其他病史
有外國數據睇,又唔係得香港呢個地方打mrna疫苗
你睇下樓主個post講咩先 層主講果啲全部醫管局都有列哂出嚟 身邊都真係有唔少人發燒好攰 但依家班友吹到好多人中風爆血管 其實中風爆血管呢啲副作用根本醫學界都未proof到 得極少數人有同埋唔打一樣有機會中 你叫人點列中風爆血管呢啲做副作用
但係其實如果真係咁多人爆血管,佢地親屬/自己點都會係social media post 出里掛,政府唔係唯一個channel 里ga wo, 真係無咩點見過呢類文
U are right
邊有可能打疫苗會無負作用
自己要衡量身體風險
你有無證據證明?

可能條友都係無食早餐或者睇左連登啲Post 而家嚇到血壓高
總之就無證據證明關事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞