【東奧】港隊啲心理質素好差

903 回覆
3190 Like 702 Dislike
所以李麗珊咪有金牌
除左勁之外仲有果度氣場
香港好多運動員眼神都太柔弱
好易比人壓住黎打
一陣唔覺意辱華又比人杯
比我都唔稀罕所謂祖國支持啦
可能就係嗰種乜都吞落肚既性格

鬼佬打工有咩唔合理
真係會直接屌出黎
檢討=踩人?
一定要讚?
石偉雄好撚希望攞牌都入唔到8強
我諗係緊張同資源不足
望住其他真國家隊
唔計窮國家
點睇可能資源都多過港隊掛
教練質素都係問題
出場果陣緊張咪入唔到決賽
係香港個仆街體制令運動員有好多額外嘅心理壓力……個人成績好壞會決定佢個項目未來幾年有幾多撥款
屌你老母 你有無打過比賽呀
喺屋企一路涼冷氣 一路上嚟打幾隻字話真係好失望......屌你啦 運動員頂住個壓力去比賽 好撚難頂㗎
香港冇咩多,錢就真係幾多下
問題係搞完都冇乜人會睇
好難長期比重本投資落冇成績又冇收入既項目
就算依家個d精英項目有成績其實關注度都唔高
話政府唔比錢,但到政府一直做樣入不敷支既野都係比人屌
到真係有樣香港人熱衷鐘意睇鐘意玩既運動
個陣唔使人講政府都識玩呢盤生意
伊朗個射擊選手。
香港人炒股嘅心理質素先係最緊要
費達拿咁超班之前都響奧運單打都失手啦4年一次其實都有少少運氣成份,去得奧運果班已經係精英中既精英,要攞冠軍除咗講實力仲要有少少運氣,而且偏門少少既運動突然多咗人關注,正常有心理壓力,大眾所講嘅江B,唔係奧運有幾多人有關注過佢之前既比賽支持自己人咪得,今日個劍擊旁術都睇到喊,你估做香港第一唔洗講心理質素咩,天外有天 人外有人,香港運動員已經冇乜資源,又踩港隊心理質素差你有冇用力去支持先?
上網打幾隻字都幾容易
一定要運動員先檢討得?
即係讚就全民都要做,善意批評就唔撚講得既
世界排名258位打贏頭號種子
個俄妹咁低排名好明顯係少打國際賽但實力勁
比起好多第三世界國家,香港運動員個訓練條件已經相當不俗,所以成績差唔好成日賴乜賴物,自己好好反省下罷啦!
我覺得反而唔關錢事
一般中產每個月俾一萬幾千小朋友學興趣班大有人在
如果專攻一樣運動一定可以
但往往去到中學就會要小朋友集中讀書
放棄哂啲課外活動
除左讀書至上外都解釋唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞