【東奧】港隊啲心理質素好差

903 回覆
3190 Like 702 Dislike
低排名本身都無咩負擔咁打,輕鬆心態容易有平時既表現,對手一緊張就失分
咁香港出過世界冠軍,但攞唔到奧運就代表心理質素差?今日先第一日正賽,你咁快就話港隊心理質素差?
睇江旻憓回應記者嘅訪問
完全唔覺佢有專業運動員嗰種沉穩
咁外國果啲又肯?
同埋商家唔肯咪政府帶頭囉
大撚把錢寧願倒落海都唔做啲有建設性嘅野
仲難聽過粗口

佢哋練咁多年就係為咗力爭上游 當中必定有人浮亦都有人沉 喺奧運每贏一場就係代表自己辛苦練返嚟嘅成果 叫人唔好睇得成敗咁重
出得嚟比賽就緊係為咗贏㗎啦 奧運喎大佬
班運動員咁辛苦練嚟真係為咗張入場券?叫你考高考嗰陣當佢考普通試咁考你又得唔得?

唔係唔俾你同香港隊打氣 但唔明白就唔好太多廢話
香港功利主義 同埋回報要快 點用最小既INPUT 得到最大利益
你諗下你係檢討定想表達咩啦
講檢討又關咩讚呀屌你?9唔撚搭8
失望既係2012已經係因為咁樣而失手
到2021同一個問題又出現
莫拉達都做唔到啦
行開啦你
聽落係好Q好得意

同埋一輸就比on9記者CHUR
好難沉穩既
香港做運動員算把啦
代入返
如果係體育強國
心理質素實好啲架
今次輸左仲有大把隊友拎到牌

但相反香港運動資源少
拎到牌既機會5隻手指數得晒
無左一分就真係無左個機會
俾著你係香港運動員
心理質素點好

人地鬥拎得多牌
香港係想拎都難
輸左緊係sad架啦
試過去某間公屋學校做嘢
佢哋係有劍擊器材
不過係舊到睇得出好耐冇人用過
唔一定
你打得多咪高分囉
大把屈機唔打咁多咪長期頭十
問下個濕尻政府為體育界做過d乜
全職運動員都要搵多份工黎維持生計
你交既稅唔夠港共舖一塊地磚啦
其實最撚憎賽前成日俾啲傳媒追捧邊個有機會攞獎牌,變相增加咗運動員嘅壓力,賽後訪問又問西嘢,屌佢老母靜少少當幫忙啦仆街
講到有好心理質素就會贏咁,你評人技術唔好呢啲客觀嘢都算,心理質素呢啲無得客觀量度嘅嘢,講嚟一啲建設性都冇
香港運動員不嬲係咁,心理質素奇差
可能關唔係一個國家事,無果種為國爭光嘅決心同霸氣,甚至當係一種做到職業嘅康樂活動

點都好,香港隊加油

ps香港唯一一個心理質素好嘅運動員叫歐陽耀沖,點樣冷嘲熱諷佢都可以整啲美食佳餚出黎
調整心理質素同處理當場處理比賽既壓力係兩件事黎
你所謂既檢討就係做多D心理訓練抗壓訓練
咁撚容易就搞得掂早知就搵你去做香港奧委會啦
樓主好慘
講一個自己論點
俾班生蕃講埋啲鳩嘢去攻擊
連登啲質素
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞