【東奧】港隊啲心理質素好差

903 回覆
3190 Like 702 Dislike
劍擊無得拉布
會食牌
同埋俄妹有幾下狗衝埋身江完全擋唔到
真,到佢落後 就急 逼住進攻
最緊要enjoy場比賽
開心就係大家贏
我知會食牌,但食牌係比分較低果個食,如果分數平手,大家一齊食牌,最後係世界排名較低果會被判輸。
好似唔係咁
係雙方一齊食
不過第四次食後
世界排名低嘅自動當輸

江嘅問題係埋身就會輸
係咁退後拉開距離都唔係辦法
解決唔到呢個問題就好難更進一步
樓主係未比賽嘅垃圾死毒撚
係我講果個計法,電視主持有解釋,因為你落後緊唔去攞分就會輸,而落後緊果個都仲用消極打法所以要罸牌。咁係局輸緊果個去進攻。
講咗好多年 又話請心理醫生 一d改善都無
ching 你唔主動進攻
人哋會判你唔積極進攻
建議同嗰陣可以同俄妹玩仰攻
扮下準備突擊 但又唔係真係突擊
或者攞把劍撩下撩下 fake下俄妹
最緊要可以保留體力
btw 佢套gear真係好撚重 中學有打過劍擊
btw江心理質素ok 尋日輸順粹唔對面發揮更好
屌你啦 平時比賽都會緊張
而家仲要係奧運 點會唔緊張
俄妹有資訊優勢
代表成個俄羅斯女子重劍
後面一定有團隊睇對手打法
重會記錄對手習慣
睇返過去幾百場
開局平均跳幾多下/對劍之後幾多秒先出手

江對住個19歲特登唔出國際比賽既有技術選手
都係估估下
對方轉戰略要幾秒內即時調整心態
再轉策略同執生
心理壓力係極大,再加上追平再輸1分變成惡勢

傳統勁旅美國同爆炸力既韓妹都輸俾俄妹

對手唔係後生就新手,打左十幾年唔出奇
Epee 唔係花劍,唔會撩咁多
去到國際水平多數拉開距離
撩多下都會令你劍頭重心偏向打唔到對方
4年一次都要出黎講廢話 邊個唔知壓力大
冇鼓勵就死返去收皮啦 廢物樓主

ching估到我打花劍
拖得幾耐得幾耐麻,拖又係扣1分, 比對手進攻又係輸1分,你話一定要打到贏15分先出線就話攻,你3:1 有2分比你敗/拖到第3回合
輸咪輸囉屌
輸唔起到咁?
同港資公司一樣, 老板要見到員工仆心仆命做野, 先肯加下人工同升佢職
但如果老板一直都姑寒, 員工又點會仆心仆命咁做野
問佢之後有咩打算 會唔會再接再厲啲行野囉
係呀認同
我前幾個回覆有提過
外國你心理質素差 應對唔到既人 根本都玩唔到幾耐 自然淘汰
香港?你識人、埋堆、關係好就可以永續
加焗鳩人喊駁收視
「假支持 真仆街」
頂住啊 香港隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞