【東奧】港隊啲心理質素好差

903 回覆
3190 Like 702 Dislike
順便用你個邏輯

你冇去過奧運又知班選手個壓力來自其他人既批評?

我自己去國比賽日本台灣韓國關島印尼泰國都去過
最大壓力係自己比自己,尤其係第一次失誤後
教練同隊友一定係鼓勵你,你當時根本唔會諗到咩其他人批評你

最大壓力就係自己覺得柒左一次下次會再柒

你就真係太撚天真啦
心理學家做research 架Wo 定講緊clinic psy? 外國有專門讀同運動員心理有關既counselling 但人地好似都唔係叫心理學家
笑撚死,好多人都好似條on9咁用呢種自以為好撚勁既語氣講野
我明白你想講既野
我係諗依套野應用落運動員係比賽場上既效用有幾多

你扮專家話選手壓力來自網上批評又點計

你自打嘴巴真係好搞笑

仲未計你個邏輯本來就係on9

我老母唔識踢波都知12碼飛機係柒啦
又唔笑得?

一定要踢過英超先可以講英超?
英超龍門牛油手都唔可以話佢失誤,因為講波佬冇守過龍?

咁你唔撚好屌政府啦,你都冇做過官,你去幫林鄭維穩啦

學人做道德撚仲要用前後矛盾
點解睇學界講得,睇奧運唔講得
資格論真係好撚on9
同壓力傾好左數

學界用呢招壓架就會走
奧運用呢招就會令壓力變強大

好似d病毒咁
傾好左數只要警狗/官聚餐佢地就會出現
無架,明白嘅。 所以香港人做運動員真係好撚慘,輸鳩左重會比一班「大師」用老屎忽語氣去檢討點解輸。你無錯,代表香港個班奧運選手先錯,ok? 我建議你去機場接機當面去屌撚醒佢地,等4年後佢地可以改過自新,攞金牌。好唔好?係連登鳩up無撚用佢地未必睇到。
下我以為你係教學界講依d說話比學生聽渣
係d咁高水平既比賽上講埋d咁白痴既教學
你咁既問題都問得出
講真香港對運動唔普及,唔係人人都有機會接受訓練,有d項目你無返咁上下家底都好難入場玩,所以唔好話人地國家有牌 香港有成七百萬人就應該都有牌,參加奧運未必係香港最有潛質個個,但家底一定要有返咁上下。除非香港由細到大將所有奧運項目帶入所有學校,俾全部人都有機會參與,因應小朋友體格同興趣去免費訓練佢地,咁樣香港應該容易d攞到牌
如果運動贏輸都剩係講加油,咁有咩好睇
乜都話係衰緊張
咁睇黎體院剩係整個心理輔導部門就得
你智商低到我講咩都唔知
睇撚清楚我第一段講咩啦

我係講緊用壓力黎解釋班選手輸係弱智

你spin落去我屌鳩佢地廢做咩
我邊撚有講過佢地廢?

P牌真係弱智,我係講緊「你可以話班選手戰術技術有問題,都唔好賴落去所謂既心理壓力到」

你就跳出黎講咩我話佢地廢
我講果個係例子黎,唔係真係講緊佢戰術有問題

反而係你呢種弱智先係講緊班選手係因為網上批評既壓力搞到佢地發揮有問題

好心智商唔正常就咪出黎扮道德撚啦

仲未計你個弱智資格論

同埋拗唔撚樣發悔氣叫人去接機屌柒班選手

我自己就係前選手點解要屌柒班選手

我一直都係講緊壓力唔係藉口,應清自己既問題先係最重要

廢事再覆你,同你呢種跑得慢過馬唔評得馬既人講野好撚攰,之前做義工同班唐式溝通都易過同你呢種智缺生物
唔好意思我用白痴好似過份左
係阿媽係女人既教學
逆境中反超到睇落當然好型
但有得逆境就代表實力上一定有d位有差距
咁之後因為咁而被拉開甚至輸埋
又有幾出奇呢
會一路落後唔等於一定係衰緊張
俄妹夠係銅牌賽比人欺凌啦
佢之後追唔返唔通佢係衰緊張咩
樓上個班檢討人士講得無錯,檢討應該人人都可以。所以我依家向樓主檢討,你依個post出得好撚差,完全無意義幫唔到手。你同樓上班專家應該去機場接機公開教撚醒班運動員。等佢地重有機會下次攞金。唔好用藉口去唔做依件事只留係網上吹水。你依啲大道理留於連登係一種浪費。去馬,我支持你。唔好係到出垃圾post,有料親自去教說班香港運動員。我等你。
錢一定有
有一日唔用錢投放體育方面咩柒都廢啦
好缺頂級教練頂級訓練場點幫佢慢慢發揮變好
係777食撚屎啦咩柒重金起垃圾唔撚識搞政策造成好多社會問題

我自己出國比賽十幾次,
最撚憎就係你呢種自以為善解人意其實係道德撚傻閪既垃圾賤種

輸撚左咪輸撚左,咪實力唔夠,戰術錯誤,一時失手
咩鳩都好
唔撚好同我講咩心理壓力,好撚悔辱,好撚似安慰獎咁
你呢種同人地抑鬱症叫人開心d冇分別

所以我先會講,唔好將心理壓力自以為是咁套落去班選手到

你先係果種講緊班選手輸乜既「大師」,自以為是既「心理大師」

我根本唔會care一班連我樣運動點玩既人講咩
我只會care自己揹住港隊個名打得唔好
係你班傳心師係到幫班選手講論壇批評會影響運動員心理
事出必有因
我就冇打過奧運
不過出國比賽就至少雙位數

但都有資格過你呢種道德撚傻閪

講唔撚贏就去曲解人地意思,偷換概念再誇張法

仲廢撚過班小粉紅幫班支那選手洗
好撚心弱智咪show出黎搏屌啦

連運動員既心態係咩都唔撚知,又唔撚係讀心理學係到做傳心師
鬼佬做運動員咪一樣會緊張
真係睇你有冇經驗
調節自己個心理
果陣我知道某個地方後山有個大空地

可以起我樣運動既球場

特登去搵x總d人去傾
佢地交左上去但就冇回音

居然比木總搶左去做木球場比班南亞仔玩

個球場仲靚同標準過我地港隊個球場

同個職員傾過就係有人嫌煩同埋怕要傾budget

你就知香港人有幾垃圾
反而得南亞人玩既木球都搶得贏我地
個d 游水、跳高 既就無謂提啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞