【東奧】港隊啲心理質素好差

903 回覆
3190 Like 702 Dislike
未比賽前就吹到奪金希望
輸咗連鼓勵聲都冇
唔怪得心理質素會咁差
咁又唔係咁講,美國好多項目都係靠運動員自己畀錢練習,出賽,搵教練,睇返美國田徑協會全國排前十名的田徑選手中,有一半人的年收入低於過萬五美金,平均每個月得千幾蚊美金,直接可以劃入貧窮線低收入人士,可以睇返香港投放其實已經算多
係 呢幾日係撚咁講
成日話獎牌希望
變相都俾左人地無形壓力
推呢個
政府好大責任啦
我相信佢地輸乜佢地最清楚
唔洗你指指點點
垃圾連登仔你就繼續上網打字啦
傻閪樓主
冇港隊衫咩?
佢地個個件衫都有印Hong Kong China喎
個個款都唔同

然後baby kingdom d 卜街小緊D運動員係昆蟲小黃人,著黑衫黑褲(伍家朗)等於黑暴,轉台,支持中國隊等
鳳凰計劃 自己高層cap 水
咁佢個教練又錯唔晒 兩跳6.0又真係好少人得

不過佢第二跳屈體兩周180好似不嬲唔穩咁
唔關啲運動員事啦

係啲輿論炒熱曬 話咩獎牌希望 全城期待

搞到壓力勁大

同埋平時啲分站冠軍世綿賽輕鬆贏都係事後丸多啦
垃圾post
呢個真係好明顯
比你做運動員有少少良心既

見到個政府咁 見到d運動高層咁

但你對運動有熱盛,代表香港係打世界賽唯一方法

每日都掙扎仲留係度岩唔岩

每日都比d濕鳩高層 政策煩鳩你

你唔跟佢就咩資助都無,日日都比人一層層皮剝咁

你點可能有好成績
輸咗有咩感想
上得世界頂級運動舞台 個個都神仙打架
排名只作參考 一時失手好閒
同埋話哂都自己友 唔洗咁寸嘴掛
理論上,有啲運動員係會資格賽用簡單少少嘅動作穩穩陣陣,例如一跳6.0 + 一跳5.6

但以我所知,個個動作都有佢嘅「要領」/技術。可能佢一直都只係練果兩個6.0,冇練過其他動作做儲備,所以根本冇空間比佢轉動作。

利申:識睇唔識做嘅體操迷

黑衫引黎大批5毛連環攻擊,反而Lee 邊冇乜人討論
正常唔會攞美國頂級體育國家同香港比較
兩個差咁遠 一個地方好大有體育館訓練場一個人可獨佔自己訓都得 加上美國有搞全國比賽佢標準係國際級接近奧運級別 本身體育風氣夠好 好多觀眾撐佢繼續努力 仲有好多頂級教練體育教授點解幫佢點更強 發揮更好
而且香港好肯定做唔到 地方細起地有限訓練場體育館太少 好多唔想做運動員因為教練助教冇料到
風氣差到俾人批鬥撚 好多自己出錢買裝備出人
衰咩緊張 唔夠抽就唔夠抽啦 重劍差咁多分都衰緊張人地就唔緊張嘅 輸左就搵籍口先係最大問題 係唔係又冇隊醫呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞