因為academic dishonesty比人terminate 之後應該點好

824 回覆
25 Like 1325 Dislike
寫錯quote就fail明顯唔係放過
我諗成績或者係自己quit呢類唔涉及integrity的野rejupas都唔會care
但係integrity的野我唔知JUPAS office會點處理
抄上手野 + 據聞偽做data
依家仲想一個大話冚一個大話
樓豬真係抵比人term
3次 final exam cheat
你成篇文抄大半?
樓豬去咗邊
有個學生試過作數據交paper,變左樓主咁你炒好過作
開個po講多少少
咁底冇咩人睇到
中国思維:法律,rule base係乜嘢?唔俾人捉到,俾人捉到都冇事咪得。

當然我都要補番一點:法律,rule base基礎係要有參與者共同認同。學術界=各領域的精英,專業人士共同認可專業操守,換成社會同政治=人民consent
抵死
咁直頭要坐啦化
冇rephrase應該都係fail或者最多停一年啫佢係踢
真係諗唔到衰到點
每日入一次呢個post
終於叫做有啲眉目
3次
抵撚死啦咁
我估係zoom cheating被揭發
再捉埋其他科
我都係 終於等到答案
去大陸買過個身分又係一條好漢
呢個紀錄唔係學校先有?rejuas 之後成績表冇寫的話 雇主點解會知道
僱主就唔清楚。關鍵喺申請註冊CPA嗰陣
向HKICPA註冊時有好多嘢要自行申報,當然張表係任你填
不過交咗表好彩又真係冇HKICPA嘅人知都好,舊同學仔都會好奇點解有Dishonesty行為(不論是否犯法及被定罪與否)嘅人都註冊到,輕輕舉報/查詢一下,HKICPA就直接搵個School/Department,佢哋之間平時都有聯絡開,一問就會知
睇左十幾頁都未講咩事最後一野飛到31頁先見到答案
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞