因為academic dishonesty比人terminate 之後應該點好

824 回覆
25 Like 1325 Dislike
應該唔會無野,講明academic dishonesty而terminate我覺得係好嚴重下,唔係出貓或者抄功課咁簡單。
聽TA分享過
有人鼠入教授office換走自己考試本answer book
係極嚴重, 基本上以後唔使再讀QS top 500大學. 但再野雞的大學check到都好大機會唔收. 如果敢暪報, 就連野雞都唔會忍即踢.

坦白講大學升學條落可以講話係死佐啦. 除非日後開po巴打做佐d對社會非常有貢獻的事足夠cover佢academic dishonest條數, 咁就有機會繼續升學之路.
聽過fd個fd 請槍做FYP
個中介冇比錢槍手
槍手以為係個當事人冇俾錢
一氣之下同間學校舉報當事人
不過好彩嘅係最尾淨係suspend一年然後重做翻fyp就得
例如有咩?
樓主應該衰會上報既大獲野啦
學校廢事揚出去影響聲譽直接雞左樓主算
小弟邊想像到要犯幾嚴重天條, 先去到academic dishonesty termination呢個斷人終身學術界升學進修的終極判決

對真心研究學術的人來講, 寧願真係殺人放火俾政府判死刑, 都好過以後都冇辦法再掂進階學術.
應該唔會。你重報jupas無人會問你其他大學成績。只不過會好奇你前三年去左邊
唔係傻咗嘅
似虛榮心作怪姐

佢本身讀專科
可能full grand
呢個幾好笑
應該唔使consent
academic dishonesty搞到term
呢個判罰係最重嗰級
判得都係要你喺學術界永不超生
乜撚野叫應該唔駛consent 你d連登垃圾真係對私隱冇乜概念
點解要consent?
AD leading to term個目的就係要判學術界死刑
仲要永不超生嗰隻
會畀機會你唔disclose?
佢爭在未喺你塊面度刻住AD兩隻字咋

一開始讀U嗰陣
上咗Plagiarism 101嘅
嗰度咪consent囉
9成9係做左犯法野,大學唔報警,但要term佢啦。
唔止嘅
唔quote 點知係邊個位出錯
有無諗過樓主係假膠 撚左廿幾頁返黎
玩完了
學店實得
咪撚兇鳩人啦你
特登開新ac撚狗?
R巴, 我好公平的: PO樓主有權唔disclose, 大學亦有權因為佢冇完全披露必要資料唔收佢.

如果樓主想濫用法律私隱去告大學侵害私隱同唔公平/歧視=超技術, 學術界解決唔到就濫用法律或者公權力去解決問題. 咪即管試下告唔告得入攞. 但將成件事提升到公權力=政治, 法律層面的話, 結果就係攬炒香港學術界, 將香港學術界加速同中共做假學界接軌.

從攬炒角度, 本人絕對支持樓主濫用私隱去搞D香港大學學術界, 幫手加速
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞