因為academic dishonesty比人terminate 之後應該點好

824 回覆
25 Like 1325 Dislike
唔睇都唔知咁大獲
睇你點修飾架啫 以前hea 而家因某啲事發奮圖強佢都冇得話你架喎

我就係講緊有人會問Lor
Academic dishonesty係統一地衰
唔會有邊間U覺得你冇做錯
你唔同佢講自己衰過再去報
咪即係再dishonest
新嗰間U點解要接受你瞞上加瞞?
會唔會唔係對自己做
係對人地做
如偷走人地份report / 掉左人地份功課果啲
冇得番身 有人有物証

大學果時有見過同學份report 畀人揼左 搞到好大件事
屌 以為似大陸啲老師咁隻眼開隻眼閉
我以前學校啲TA私下傾計講過 捉親plagiarism 9成9大陸人
咪撚幫樓豬喇
垃圾一件
四兄都變復必泰
鳩up下
要睇個record係跟身份證定係跟student id
如果你俾人term左, 你個student id都已經invalid, 再入學果陣就算再入多次資料, 話有duplicate, 但都未必會transfer 舊資料去你新id 度?
lm
真心想知樓主衰咩
屌你 如果呢個世界咁撚嚴 啲藍絲 共產黨就唔會咁孤假虎威啦
樓主失蹤了
第一個post亦都可能係最後一個post
正常system都唔會用name來做id
都會用id number來做
perhaps 重犯?
或者唔只一個final請槍但係開頭個啲冇捉到,後尾黃左先比支槍督返全部record出黎
鳩估
會唔會係比人周到長期出貓
我以前quit U都俾人問過啦 但果年咪話屋企有健康問題囉 通常hr見到你咁答都唔會再問 你cv靚咪又係照請

但樓主隔成3-4年我唸唔到解釋

的確係今時今日嘅香港
如果樓主係中共官員仔女可能有得扮無事
但咁唔代表樓主做嘅嘢唔係大仆街
唔明點解有人可以分唔到兩樣嘢係唔係mutually exclusive
發夢見過有路人讀3大請左4年鎗都冇俾人發現過, 仲要份份full mark 但考試低2個sd, 都唔知D prof係咪覺得D分數差咁遠都唔好奇
樓主係衰咩
今年既事, 姐係online 或者恃住戴罩
真 請得我既工都冇人問你果年做乜 點解遲畢業之類 佢只會問你工作經驗 同埋你個人特質既問題

其實依家gap year好普遍 有人gap左去exchange, 去進修 乜都有 介意既都係濕鳩公司既HR 最緊要background check唔好講大話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞