因為academic dishonesty比人terminate 之後應該點好

824 回覆
25 Like 1325 Dislike
Academic 唔係要求原創, 亦無話唔比抄, follow academic reference and quotation are the absolute requirements.  
jupas 無人理你, 但你99.99% 入唔返原本個間u, 其他wfc. 
好想知做到咩地步會比人踢出校咁誇張
agger
有人問起坦白認咗佢
邊個冇錯過? 知錯就好
LM
重考dse算吧
18年後又一條好漢
青出於藍而勝於藍,樓主叻仔
唔好話香港
基本上全世界都唔得
學術界嚟講academic dishonesty真係死罪
幾時都話寧願食蛋defer都好過academic dishonesty
冇人知

真係當正自己冇讀過大學嘅話
都有可能避到
但佢如果新學校check到嘅話
都好撚大鑊
正常衰plagiarism都只係assignment 0分,或者嚴重d course fail
即使外國U,一般都係course fail處理,好少去到真係term
去到比人terminate,係犯左幾多次,程度有幾嚴重,先會咁樣,應該可以想像到
同有案底差唔多水平
人生己完
不過你本身有錢就冇咩所謂
真係會查到
唔少學校有啲聯盟
佢哋會有系統互通呢啲資訊資訊
睇人淆到唔敢講衰咩,一味lur solution
就算比你入到你唔靠Dishonesty 應該都讀唔上去
唔好諗住再返學術界啦 廢柴
其實都唔會有啲咩特別solution
屋企有錢就去外國重讀啦
都解釋唔到咁多年gap year
入啲低少少再唔係學店feel應該都有機會嘅
留名等睇做過啲咩可以攪成咁
想問樓主做咗啲咩? 抄essay?
Rephrase下都唔識,點幫佢啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞