因為academic dishonesty比人terminate 之後應該點好

824 回覆
25 Like 1325 Dislike
如題
另外原本升year 4
想問係咪有呢個record唔會有大學再收

如果唔收
依家係應該出嚟做嘢定再戰DSE

知道自己on9 自作自受
但希望大家可以比啲意見睇下之後可以點做
XGU有權有勢惡晒, 你只係無權無背景先比人term, 去外國讀好過. 大學只係學店, 成績夠就收架la. 
但聽fd講有呢個record外國都唔收
咁佢考多次dse都入唔返香港嘅大學?
但想問如果rejupas 或者去外國會唔會冇咗個record
terminate 一定係好嚴重既case
姐係重考DSE就會冇record
籍口可能就再諗
依家連有冇書讀返都未知
報私立學店
下次honest翻咪得
你係幫人做?
想知樓主玩咩玩到咁大獲,仲要year 3先收皮
[member]
turnitin 100%都係fail only
樓豬衰咩比人踢
如果入返HKU既話, 出既transcript無論你重考入去幾多次都會有呢個record
除非你重考DSE入另一間u
但預左interview會比人問點解你遲左一年/幾年JUPAS
到時答又唔係, 唔答又唔係
姐係重考DSE就會冇record
籍口可能就再諗
依家連有冇書讀返都未知
講明先, 重考再jupas另一間u呢招唔sure得唔得
未試過, 身邊亦都冇人試過
我自己當年讀書時就唔會做academic dishonesty野, 參考人地份功課都唔會
我記得hku入u要上course講plagiarism後果有幾嚴重, 同埋點樣properly reference野, 唔知而家仲有冇
所以學校其實已經warn過所有學生
要怪就怪香港中學雞個個都會抄功課, 香港d中學亦都唔會理, 變左中學生上大學時意識唔到plagiarism後果有幾嚴重
佢比人terms 都唔會用trnanscript 入u....鬼有人知咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞