[FF14][入坑時機10] 夏日Summer Sale四折優惠

535 回覆
9 Like 9 Dislike
第1頁咪有晒LINK
若出現 Error:i2501 問題
簡單講就是Square Enix透過第三方機構保護他們的系統避免受到詐騙的一個機制

此機制會封鎖一切跟進行金錢交易有關的權利
如:儲值,續約,購買商城物品,註冊遊戲序號......等等
包含註冊帳號在內,每觸發一次機制就會被封鎖24小時
會累加上去,過往曾經有人被封鎖高達10天

封鎖原因
▸ 偵測到IP來源不乾淨,通常是針對VPN,浮動式IP
▸ 偵測到你使用了在他們系統裡被黑名單的插件程式
▸ 偵測到會直接封鎖該IP位址的金錢相關權利

避免方法
▸ 請嘗試使用 固定式IP 或 手機以4G/5G網絡進行操作

解決方法
▸ 使用 固定式IP 或 手機以4G/5G網絡重新申請一個新帳號
▸ 若已被鎖唯有等時間到解鎖 或 聯絡Square Enix客服
第一頁個Discord入面有免費版漢化
係排副本成個DC計
所以同DC唔同ser可以一齊打副本
而互通係指可以起大水晶傳去對方Server一齊玩
但去到人地Ser會有部分功能用唔到

例如
用唔到工人
用唔到公會功能
用唔到信箱
唔可以起其他ser買地
唔可以觀禮
唔可以採限時材料
返工玩生活職
放工衝主線
申請個新好

解鎖等好鬼耐
想問之前整左個日本地區ACCOUNT, 而加入去個網變哂日文,有無方法轉區變番英文?
想問下試玩係咪最好係gaia 既優越Ser 開角先?
你指MogStation 無得轉
突然諗到個問題 如果我轉完正,升到70lv。
之後斷供 無俾月費
我係會仲有試玩function,但無得主動組隊之類
定會連ser都入唔到?
連ser都入唔到
而家係enix-games.com個度用美帳買game ff14 complete edition
明明揀digital pc download,都要我填shipping address
係咪鳩填OK?
想問下開左隻拳佬 玩到30lv 想試下玩忍者 係咪轉職之後要由10lv開始
忍者應該要雙劍 1lv升起
仆街 啲任做哂咁應該點升
無錯
討伐手帳 / 死宮 / 理符
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞