[FF14][入坑時機10] 夏日Summer Sale四折優惠

535 回覆
9 Like 9 Dislike
新手想問下升生產職點升最快
上邊有啲術語睇唔明
生產職要升得快燒錢少不了
睇下自己夠唔夠資金升

首先主線最起碼完成3.3
跟住就可以起3.0主城接一個任開放一個叫蒼天街既地方
入到去有個NPC可以不停整野交貨俾佢
可以起裡面由20Lv升到80Lv封頂
所需材料可以自己採or直接拍賣板買
製作Macro大把地方有得抄

有錢一日升全生產80唔係問題
同埋裡面交貨可以抽獎, 抽中套貴價時裝就回本
Gaia DC平均賣緊100萬一套左右
課金可以隨時轉DC轉SER
6.0跨DC未知詳細功能係點
烏爾達哈點樣返去利姆薩.羅敏薩,唔識返轉頭
係地圖點水晶傳送最實際
想平一百幾十搭飛船要識路
我都想問下其他副攻防職業點樣升,高級任務又接唔倒
嗰個抽獎根本就老千
十張唔知有冇一張係有👑
仲要唔中
匹配隊伍真係好誇張
dps 10幾分鍾恆常 坦 3~5分鍾 奶 一禁確定即排到
解討伐手帳 / 打死宮
決定下隻職就練奶
練緊學者 原來經驗同召喚師共享 升一次有兩隻
占星仲摸索緊 但係feel到要鋼琴手
第一次做奶 發現有時啲人沖得好快都奶唔切
成日掛住睇血量都無打過怪
低lv 係咁
高lv 掟個keep 住回血既技就唔洗理
企側邊掟石仔
學者仲簡單, 唔理佢, 由隻寵補算數
打咗個幾星期
慢慢升
終於升到黑魔lv47
啱啱先知開始識黑魔要點玩個魔法cycle
仲有好多嘢未摸熟
生產職業仲未開始玩

隻game內容真係幾豐富
我都係主黑魔玩左個幾星期
開曬3個冰火槽之後又係另一種cycle
依家60lv 又變左另一種cycle
新手lv 7
以前玩wow mage,隻職玩幾耐都唔悶
技能有控場,走位,保命,瞬發
唔知ff 邊個職比較似?睇黑魔好似主要就係炮台
赤魔導?好似冇控埸 不過有位移同補血
唔鐘意補血職同控寵, 打副本serve人好似返工禁,FF仲忙, 又要打又要睇血條
可能最似都係black mage
可能你誤會左 赤魔係dps黎只係佢多咗補血技 同埋

https://youtu.be/ayKdr1FomAI sorry for 殘體
你可以睇吓 因為我見赤魔其實可能滿足到你
呢隻game 到最後都係咩職都玩下
做奶同dps 咪又係一樣
攞火球打怪 vs 攞回復技打隊友
做奶冇輸出heal 得掂成team 其實冇問題
不必在ff14尋找wow的影子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞