[FF14][入坑時機10] 夏日Summer Sale四折優惠

535 回覆
9 Like 9 Dislike
係呀 無錯
正常玩日服唔會高PING, 連美/歐服先會
睇你用邊間公司上網生唔生性
Gaia DC係日服?
無錯
想問一問
美版官網買個時強制你填地址
但係國家選擇只有美洲地區
個到應該點解決?
買果陣鳩填就得 有需要你可以backup埋d資料
去咗美股玩
之後想轉Ser可以俾錢課金轉 任轉
N年前無玩, 而家想上來玩下
Alexander (Gaia)
係咪即係唔洗起過新角?
發現自己原來係歐洲ACC
係咪買呢隻就OK?
https://ffxivstorehub.square-enix-games.com/en_EU
個優遇bonus for 新開既角色only
好似電訊商d轉台優惠咁 現有用戶無份
你條link果個6.0ENDWALKER要11月尾先派code

你應該係買COMPLETE EDITION 唔好買錯
https://store.eu.square-enix-games.com/en_EU/product/603771/final-fantasy-xiv-online-complete-edition
睇埋下面既DESCRIPTION, 佢寫:For newcomers to FINAL FANTASY XIV Online , 咁即係我無得買呢個PACKAGE?

係咪要買呢個先得 :
https://store.eu.square-enix-games.com/en_EU/product/527945/final-fantasy-xiv-shadowbringers-pc-download

但呢個無30日, 即係買完仲要再買月費
你係完全未買Game既新手嘛?
係既話買COMPLETE EDITION 就無錯
https://store.eu.square-enix-games.com/en_EU/product/603771/final-fantasy-xiv-online-complete-edition
唔係啊, 之前玩到3.0架啦, 之後無玩5-6年到
雖然D劇情都唔記得晒

定係巴打建議開新帳玩?
係咁既情況開新角抵d
一黎開新角揀優待Ser會升得快d
二黎揀優待Ser升到30Lv會送多15日俾你玩
三黎你可以買左隻Game繼續試玩, 玩到去3.0先入code就賺埋日數

依家試玩可以免費玩完成個3.0 , 姐係去到3.56
唔係好明 買左game繼續試玩 呢part
digital version唔係一買就直接係係個account activate 左咩? 定係佢會send code去你email而唔係直接activate ?

唔好意思巴打, 問題比較多
買左Game唔係立即activate
需要你手動入code先會activate成為正式版帳號
唔洗擔心條code幾耐會失效, 起碼可以keep到一年

因為咁你可以利用免費試玩既優勢
將主線推到一定程度先入code就可以玩耐d先開始扣果30日
想問下 香港夜晚時間 邊個DC最多人?
之前elemental 玩trial 感覺好似好少人
睇asmongold stream見到外國DC多人到痴線..
因為佢開台果陣其他Ser既人都湧晒過去佢個ser睇佢

你想搵返咩人玩先?
Elemental DC多台灣/ 日本 / 東南亞玩家
Mana DC 多支那 / 台灣 / 日本玩家
Gaia DC 多日本 / 香港玩家
明白thanks
自己唔介意講英文
支那就算吧
巴打咩DC? 有無公會? 多唔多active players?
呢度八九成人都係起晒Gaia DC玩,
其中最多人就起晒Ifrit Server , 我都係其中一員
我地有個幾大型既Discord, 主要都係起果度搵人一齊玩
第一頁度有link入Group
小弟係Bahamut ser,想同大家一齊打副本同入公會,係咪轉lfrit 會好啲?
我琴日喺SE Store嗰度諗住買complete edition佢要我留email擺我入waiting list嗰度 一有就會email俾我
但係到而家都冇 係咪正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞