[FF14][入坑時機10] 夏日Summer Sale四折優惠

535 回覆
9 Like 9 Dislike
用緊Ryzen 4 2400G
岩換左個38" 21:9 mon, 又想入坑FF14, 想問要換部咩display card, cpu 既機? 假設一個可開哂大部分特效同一個中上夠用CP 值較高既配置, 唔該Ching
大家都經歷過新手期 新手玩咩職都實係無咁熟練 最緊要係多問多睇多學
頭頂棵草同 他只是個孩子.jpg 一樣 錯兩三次大家都可以理解同原諒
但係恃住棵草唔理唔學 同一樣野係咁錯 講極又唔聽果d無論你玩咩職都唔會受歡迎
4k?
3080ti 啦
4K 行3840*1600

如果3060 , $5XXX係咪唔夠?
基本要行到60FPS 先合格?
你隻mon 係4k ? 最多幾多Hz?
3060 行2k 會好d
講真3080Ti 開max 效, 行 4k都未必sure 行到100hz

同埋你Ryzen 4 入主城/ 賭場果陣應該會drop frame 得幾明顯.
多人處理要食CPU

不過.
唔高要求同行返2k 的話3060 夠用
個fd話有fd係na ser就跟埋去
都幾想重玩但係1.0 2.0真係無聊到癲
3080ti 4k max 大部份時間120fps 浮動
我都係3080Ti 呀...
可憎我冇4k mon
因為想用21:9 mon... 物理外掛...
窮呀買唔到4k 21:9 mon
請問要轉聖騎,係咪除咗戰士30lv,另外要某個職15lv先轉到?
要主線去到20lv 青葉的思考
我一開始都比人fake左去練奶媽
我以前玩2.0 (真係一出果時)
係要有副職架.
不過好似4.0 改左唔洗了.
以前有Cross Class action 的.
依家冇左lu
mon 可行160Hz
但我諗打MMORPG 應該60FPS 就冇咩分別?

而家Ryzen 5 2400G 內顯, 行1080 大概2X-30 FPS, 未去到LAG 但係大MON 睇唔靚

用得4K呢隻MON 都想一步到位用哂21:9 4K 個畫面,睇多D 同清楚D
想問呢張卡而家係咪買唔到有都炒到好貴?
多謝解答,唔怪得喇,我睇果條教學片已經好舊
好似平返了.
15000 左右.
我買Asus Strix 就貴d ...
另外Levequest唔太明做咩,新手唔駛理住?
leve 無乜用,可以完全唔做
收到
可以幫你升lv/刷錢既野
對新手黎講主線啲經已經夠而冇必要做 通常升副職/生產職先做
新手黎講有冇話最好用邊個生產職?
係咪揀個將來可以賺大錢既職好?

同埋除左技能招sprinter之外仲有冇咩方法可以跑快啲?
遠敏三子 詩人機工舞者 都有一招共通技 Peloton 加移速的

生產想發大達通常都係練哂
練生產練到好窮係咪正常
量力而為 宜家版尾都無乜野賺錢 都係交下理符
通常起手揀廚師或者鍊金, 是旦一隻升滿80先
跟住All in理符交巨匠水or曲奇已經回本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞