[FF14][入坑時機10] 夏日Summer Sale四折優惠

535 回覆
9 Like 9 Dislike
搭單一問, 呢個係EU Square-enix 個store 度買, 都去到日服???

介面係...可揀日文, or 英文....???

如果等Steam 過時過節會否再平D??

申請咩地區帳號都唔影響你揀咩Server玩
介面語言同配音都可以任轉 , 英字日語又得 , 日字英語又得
依家4折已經係最平
岩岩係STEAM申請左AC 佢要我入CODE但我未買GAME 係唔係STEAM買隻GAME就OK?夏日Summer Sale唔見STEAM做緊 係唔係我開錯左AC?
Gaia最多香港人既Ser係ifrit Server
通常建議新手起Gaia DC既優遇Ser創角
只要係同DC就可以一齊玩
推薦優遇ser係因為有2倍經, 升到30Lv仲會送多15日俾你
但如果想入公會就必須要同個公會同Server先得入得

想再問下....
咁即係我個a/c 係US.....
跟住就去呢條link 買game?
https://store.na.square-enix-games.com/en_US/games/best-sellers

然後可以揀日服/美服咁樣.??

得2張圖分唔到你帳號咩地區
可能係歐 or 美 , 一定就唔係日帳

去呢度登入之後check下自己帳號係咩地區
https://secure.square-enix.com

想再問下....
咁即係我個a/c 係US.....
跟住就去呢條link 買game?
https://store.na.square-enix-games.com/en_US/games/best-sellers

然後可以揀日服/美服咁樣.??

opss 原來須佐兄答左...
依家玩到唔知2.4定2.5
真係好難捱,啲對話又長又冗
真係好趕客
已經開始飛哂所有故事
但咁樣玩又唔知發生緊咩事
但係唔飛又似讀書多過打機

如果將2.0-2.55故事全飛
入到HW再開始睇返
係咪都唔會明

有冇個折衷啲既方法
大佬唔好急啦...
你玩緊o既野本身係俾人幾個月玩一次...
依家你一次過追進度...

咪抖下再玩.
我唔建議你飛呀.
唉放工返去玩得兩粒鐘
有粒半鐘都係睇字睇cutscene

有冇啲YouTube 片係會簡化哂個故事
易入口啲比人追返故事進度
我依家都skip 左好多
新手想問下是咪無中文介面? 故事一定要睇英/日?
如果淨係想打副本養鳥賭錢咪買msq skip囉
問多樣...

NA Square Enix Store 個account
同SE美帳個account 係咪唔一樣....
(是咁的, 我N年前玩手遊定乜鬼伸請左SE美帳, 而家reset 左password 去NA SE Store 買完game, 發覺個乜鬼SE ID login 唔到, 唔記得set 左咩security question)
把心一橫, 就去申請Free Trail , 再重新開個新SE 美帳(SE ID)......

咁玩到咁上下 lv 60?, 先去unlock activation code
入返落隻game 度...?(Registration code)....
是否咁樣?
Steam比其他平台早開始4折 依家已經完左
申請完帳號佢會email你入code啟動個帳號
買完Game要再入code先會成為正式版
買完game入完Code之後就會成為正式版帳號
以後就要俾月費先可以玩
買COMPLETE EDITION就得, 唔好買錯
有非官方既繁中漢化
照你咁講應該係同一樣野黎,
姐係你已經申請左美帳 咁你可以直接去美帳試玩果頁下載試玩
https://secure.square-enix.com/account/app/svc/ffxivregister?lng=en-us&notr=0&_ga=2.65503342.1162825481.1554389015-1945125320.1528783489

買完game可以玩到一定程度先入code
四折仲有2日完 唔好錯過
如果要1lv上80lv大約要幾耐
聽講一開始好悶 驚頂唔到
進入3.0 之後精彩好多😂😂
我諗起碼200粒鐘
實際姐係都要玩一個半月~兩個月
我啱啱喺PS4買咗, 想問電腦玩唔玩到?
應該唔得
我PC買左 個網寫住我ps4版要buy
收到 唔該哂你 咁姐係有無4折對我無咩所謂了 廢事開多個email申請ac
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞