[FF14][入坑時機10] 夏日Summer Sale四折優惠

535 回覆
9 Like 9 Dislike
想問ps版邊到有code搵唔到
你指買完搵唔到code?
佢會email你, 睇下會唔會去左垃圾郵件度
無email是咪因為我買左starter+一個patch唔係買complete edition所以無
話說想玩下試玩版睇下岩唔岩自己玩
但點解我登入我明明打岩ID密碼佢都會話我個PW有問題
改左幾次密碼都係咁
パスワードが不正です。パスワードを正しく入力してください。
點解決?
升角色lv其實冇用都用唔着
所有副本raid團隊任都係跟主線進度開有關嘅任務
即係就算你80lv 你都冇野玩
當然可以skip主線
但係啲副本都要打番支線開

如果有齊所有升lv渠道(副本小隊死宮天宮) 咁3日都可以80lv
你應該係卡左起i2501度 姐係俾佢凍結左ac
用手機開4G/5G然後重新申請帳號
BTW香港玩家申請美帳方便少少, 同埋匯率問題日帳月費貴少少

若出現 Error:i2501 問題
簡單講就是Square Enix透過第三方機構保護他們的系統避免受到詐騙的一個機制

此機制會封鎖一切跟進行金錢交易有關的權利
如:儲值,續約,購買商城物品,註冊遊戲序號......等等
包含註冊帳號在內,每觸發一次機制就會被封鎖24小時
會累加上去,過往曾經有人被封鎖高達10天

封鎖原因
▸ 偵測到IP來源不乾淨,通常是針對VPN,浮動式IP
▸ 偵測到你使用了在他們系統裡被黑名單的插件程式
▸ 偵測到會直接封鎖該IP位址的金錢相關權利

避免方法
▸ 請嘗試使用 固定式IP 或 手機以4G/5G網絡進行操作

解決方法
▸ 使用 固定式IP 或 手機以4G/5G網絡重新申請一個新帳號
▸ 若已被鎖唯有等時間到解鎖 或 聯絡Square Enix客服
太長唔quote
岩先我另開一個新帳登入到
thanks
想問下如果我申請美帳 可唔可以將語言轉去日文?
同埋雖然家陣住緊日本 但遲啲可能過去台灣 咁既話申請美帳日後付費係咪會方便啲? 日本既信用卡美帳應該都用到?
另外試玩版如果升級做complete package,試玩版既data會唔會保留?
1. 可以
2. 申請美帳方便d, 可以用到台灣信用卡
3. 會保留
Many Men Online Role-Play as Girl
岩岩按住巴哈呢個https://docs.google.com/document/d/1OngUwZ5gNJ5VdpoPXZ44uNmcve3BP2IPHEDxH4mKKcI/edit
出申請ac
但係入game要個one time password係邊度黎?
大約6年前玩過2.0 果陣都算係出左無幾耐
玩美服定係國際服 都冇乜印象
對隻game個介面感覺麻麻地 可能係太多資訊
youtube睇完d gameplay 好似都冇乜興趣
試下先, thanks!
我無入OTP...都login 到
原來係咁
想問下係點克服日文問題?
如果我唔小心禁左UNLOCK THE ACTIVATION KEY個code仲keep唔keep到,定已經計緊30日?
平民有介紹所以想入坑
想問下任務失敗咗有無經驗值或者道具?
新手同老手會唔會差距好大
搞到做孤兒仔,無人肯同你組隊
重開新角可唔可以用返舊角D物品?
申請左個美服帳號
但game client果到要我填one-time password
但我申請AC果陣冇叫我填one-time password
定我搞錯左啲咩?
無set到姐係唔洗填,
凈係填帳號+PW 就玩得
要入左Code先開始計
你只係拎左條code咁解, 仲未入
其實都係靠學, 無捷徑
如果只係單純想明白個意思用d線上翻譯都夠做
好多野睇得多用得多會明大概意思 要累積返黎

最難就一定係同人溝通果part
又係無得懶 無捷徑 只可以踏踏實實去學/去記
多d接觸下日本玩家 同人傾下計都有幫助

如果真係唔掂你都可以揀用漢化, 凈係同香港人玩咁
有ching試過入唔到game話你error要點搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞