[I/A]うたわれるもの ロストフラグ (7)受讚頌者/傳頌之物Lost Flag 依家泳裝池都唔入坑仲等幾時

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
充其量大意
唔會夠你一句一句仔細
然後點解話係上位角色
劇情就其一喇
其二:

得男主係正常技能
マホミ: 好心你地打交去遠d 阻住我開檔
唔會啦
咁早出黎代表佢未夠班做週年角
咁早就更新12 話,活動角2 都未出場
實大把得玩

上年都係26號先開event 6號完
玩到最尾要大白救場真係唔奇

11 號有降臨,我諗黑久都係降臨角
結界=異世界=唔怕
我特登搵左黑雙子角色故事睇
然後見到佢同大天子開會
仲話有其他同志

結果係BL本同志
人物譯名(暫)アクタ(芥) リンネ(輪廻) ミト(水戸)

芥:輪廻...沒有聽說過,你呢?

右近:沒頭緒,再說如果有那麼利害的人,一早已十分出名了

芥:也是,也就是說是「客人」

(芥說完就看著突然缺裂的天空)

右近:是這個引起吧

芥:可能吧...不是個麻煩人就好了

水戸:已經太遲了

芥&右近:嘩嘩嘩嘩!

芥:嚇了一跳,是水戸呀

右近:別嚇人吧

水戸:你們說的那位「客人」,名叫輪廻對吧

芥:你有什麼頭緒嗎?

水戸:...

(沒有回答一直看著奇怪的天空)

水戸:崇的出現只是作為余興節目,我沒推斷錯的話真正可怕的是那個名叫輪廻的人

芥:照你說法,是個你認識的人?

水戸:可以這樣說

芥:可怕是什麼意思?

水戸:是某種東西存在的本身,像災害似的

芥:存在的本身?

右近:還是不太理解

水戸:超越人類的智慧的宿主被黑暗吞噬,這樣明白嗎?
有一部分也算是我的責任。

(自言自語小聲地嘟噥)

水戸:要找的人都已經離開了。如果知道後會乖乖出來就好了,看來不會呢

芥:不乖乖出來的話,你覺得她會做什麼?

水戸:是呢,可能會像發脾氣的小朋友一樣,破壞其他一切東西

右近:喂喂,你是在開玩笑吧

水戸:我也希望是

右近:..

芥:....

水戸:阻止她是我的任務來,在出事之前最好找到她。
但我自己一個恐怕解決不了,抱歉,可以幫我嗎?

芥:你都說到這個份上..我幫手吧

右近:我也幫手吧

芥:那要從那裡找起?

水戸:她會想去的地方是--

(二周年活動 第七話 完)
最fake係同志係ルルテイエ
而小白個角色故事都係同ルルテイエ有關
覺得唔會玩平行世界 傳頌要一條直路傳承落去先叫傳頌
可能係二白之後久遠一直旅行去搵小白
可能又用左力量,然後識穿越時間番去LOOP左幾次二白條線都係失敗
黑久遠同神白就係等如空蟬同分身既關係,兩個永遠唔可以同時存在,唔係又會黎黑白大戰。
然後今次班人個個都知道曬咩事,所以先話佢你點搵都唔會搵到佢

同埋傳頌好鐘意語帶相關,今次個名叫リンネ
可以叫輪迴,都可以叫鈴音
上次老母EVENT就係叫鈴音導く光の彼方
可能跟住落黎都係講黑久遠要穿越搞鳩自己老母,令自己唔會誕生
如果係真,可能個鈴音活動名都有啲暗示
再名正言順比大白+艾露露出場,兩個呀媽+呀爸將黑リンネ引導變番正常

識穿越可能就係主角個假面既能力,睇番第一次卡姐燈火活動
最尾主角唔知點解可以去救番個活動角,可能係識穿越
又可能係LF新加既設定,假面係打開根源道門,所以大家可以穿越

9UP無極限

無計
咁真係同時出現
可能你講嘅平衡同我講嘅唔同
或者可能係上下位先準確
其實唔係好明你指咩
你指同一個世界會出現兩個相同既人?
app驚既玩法,傳頌將佢擺埋入世界觀到合理化佢
LF世界係時空交錯混亂既世界,咩都可以發生

只要客人用原本個名就會唔記得左正史世界(即係搖籃去到二白個時間)既野(可能係指歷史)
好似上次圖姐個活動就係佢用原本個名,但格硬要記番起
被雙子提醒佢會被人彈出依個世界

所以今次所有人都係用偽名,可能偽名+真名係可以同時存在兩個人
好似奧修都可以有奧修同老人フギト 兩個版本
用FGO既玩法就可能係金閃閃ARCHER全盛時期&術閃(王時期)
我都唔知自己講緊咩了
幾時有新角
最快聽日降臨祭
之後17新常註
岩岩add左巴打你
都係話你full
del左啲人你再試下
唔得 我reject左再加都係話你full
岩岩加哂雷洛以下既巴打
del多左dd
哦 我明
佢係話你戰友申請數full 而唔係戰友
真係降臨
又井鳩左
阿媽你笑到咁開心出塊鏡俾我
上次井歪咗,今次半井有久,開心返
可以留多少少石到週年
黑久玩全場毒,幾有趣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞