Samsung Galaxy 集中討論區(133) 傳 Fold 3 採用屏下鏡頭 811發佈 白卡勿入

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
我唔係追求手感/單手用
我要嘅係方正同唔影響視覺效果
至少Note滿足到呢兩點
講效能又一定係top
luxury device,唔係講實用而係show off
如果唔放大條片嚟睇
條片多數去唔到角位
如果你放大條片
兩部都會show到個鏡頭窿

所以兩部喺呢方面對我嚟講冇咩分別
去問下CMK,5月果時仲有貨
咁FOLD仲好啦 flip意義不明
領域仲有水貨 行貨就唔好諗啦
方便入褲袋懷念摺機年代
好多女仔鍾意
今代仲要平左應該唔少人會試
冇見過人揸flip
fold就見過幾部 1,2 都有
摺機情意結
其實唔差嘅,flip夠細係幾方便,前提係三叔必需解決個外mon 好似motorola咁大塊外mon就幾好,有時唔洗打開部機都可以做到基本操作
價錢問題,fold你可以當埋ipad mini咁用,flip就真係齋手機。
要解決嘅係價錢,希望真係賣8K
過萬一部電話我冇意欲去換
個外mon咁細你用得落咩 moto個隻就算摺埋都夠用黎睇訊息/導航/開計數機/video call,唔洗野野都要打開咁麻煩
冇影響因為大部分人都係會打開嚟用
unfold果下係好撚型
flip同fold都見過
我之前用flip都幾多女性有興趣望下玩下
fold反而冇
以前未有智能手機嘅時代你有無用過摺機 諗起當年就麻煩,摺機唔係部部都有個制可以彈開mon,單手開mon好鬼難 我睇youtube啲review都唔係個個單手開到flip
上兩代個外mon真係好垃圾
睇msg仲少過我係watch3到睇
今代睇流出起馬見到個size合理好多
而家啲垃圾呃錢手袋越做越撚細,擺完部手機就擺唔到補妝包 flip係細得黎夠大mon
係仲細過galaxyfit呢啲手環嘅外mon cls驗眼咩
不過好似話內mon唔係用fold3果隻, 所以都係會唔夠硬
汁? 點解fold會有但flip無 唔係同一塊oled cut出黎?
如果佢網個galaxywatch 既mon係外面 當係比人熟識galaxy watch 都ok既
但宜家既flip 不如唔鬼好出 將精力放係fold 研究點壓低成本好過
唔記得邊到睇了
佢好似係用FOLD2個MON
但都係成本同價錢問題
冇1點會有2
佢整出黎有人買有人試佢先知市場要乜野
依家SAMSUNG摺MON賣埋比其他公司包括APPLE
小米好快出一部FLIP類
另外有2間支那+GOOGLE都準備出FOLD類
而GOOGLE FOLD最快今年年尾會出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞